Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

komentarPRESS

 
Optužnice HVO

 

Svatko istinoljubiv zna što se događalo u BiH od 1991. do 5. kolovoza 1995. godine. Na djelu su bile tri politike, 'ajmo reći tri naroda: srpskog pravoslavnog, bošnjačkog radikalnog islamskog i hrvatskog katoličkog. A ustvari tri vjere. Prva dva naroda, srpski i bošnjački, imali su moćnu podršku velikih igrača. Kako otvorenu materijalnu, tako i otvorenu političku podršku. Tako je i do dan danas.

 

Neupitno je da su Srbi imali ideju širenja srpskog teritorija na račun drugih naroda, ideju ostvarenja "velike srbije". U toj tvorevini BiH bi se našla u sred sredine te tvorevine. Ako je to tako, a tako je, onda je Haaška optužnica o podjeli BiH besmislena, opaka, zločinačka i poništava srpsku stoljetnu ideju u ostvarivanju "velike srbije". Takva bezumna optužnica valjda pretpostavlja da bi Herceg-Bosna bila distrikt u sklopu "velike srbije".

Neupitno je da su Bošnjaci imali namjeru, kao većinski narod, urediti BiH kao unitarnu državu. Tako bi bili dominantni narod, kao što su Srbi bili u Jugoslaviji. Što bi se sve tada u BiH događalo lako se može pretpostaviti.

Isto tako je neupitno da su Hrvati kao najmalobrojniji narod željeli samo zadržati svoj mali dio svemira. Ta želja je kod Hercegovaca bila toliko jaka da su pokvarili ideje, nastojanja i stoljetne želje druga dva naroda.

 HVO Posavina

Normalno je da su ljuti jer su oba ta dva naroda pouzdavajući se u velike igrače očekivali pobjedu svoju zacrtanih politika. Zato su potpuno razumljive one Haaške optužnice protiv naših generala zbog navodnog zločinačkog poduhvata. A ljuti su i stoga što je taj malobrojni hrvatski narod garancija da te njihove dvije politike ne mogu zaživjeti.

Zato su njihova stalna nastojanja nas Hrvate proglasiti zločinačkim narodom. A i ova najnovija optužnica u srpsko–bošnjačkoj kooperaciji koprodukcije kad su uhićeni general Đuro Matuzović, brigadir Ivo Oršolić i još osmero pripadnika HVO-a u Orašju, ima taj zadatak.

 

komentar

 

 

Foto: 1. UCM / Vecernji.hr, 2. UCM / Wiikipedia.org

 Autor: Oskar Šarunić

 

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 501 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Ocijenite obrazovnu reformu:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com