Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
 

 

DačićMinistar vanjskih poslova Ivica Dačić ocijenio je da je izjava pape Franje o preobraćivanju pravoslavaca kao velikom grijehu dosad najveća izrečena osuda i ograđivanje Vatikana od postupaka kardinala Alojzija Stepinca. 

Izjava pape Franje u Tbilisiju da je preobraćivanje pravoslavaca veliki grijeh predstavlja dosad najveću ogradu i osudu Vatikana postupaka hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca, koji je za vrijeme Drugog svjetskog rata ne samo blagoslovio fašističku ustašku NDH nego je formirao Odbor za pokrštavanje Srba, navodi Dačićevu izjavu srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MSP). 

Reagirajući na Papinu izjavu tijekom posjeta Gruziji kako "postoji velik grijeh protiv ekumenizma, a to je nasilno vrbovanje" i poruku "ne smijete nikada pokušavati preobratiti pravoslavce - oni su naša braća i sestre, učenici Isusa Krista", Dačić je ocijenio kako te Papine riječi daju Srbiji za pravo što se protivi rehabilitiranju Stepinca. 

Ove riječi pape Franje potvrđuju da je Srbija imala pravo kada se usprotivila rehabilitaciji Stepinca. Nikakva njegova rehabilitacija, odnosno oslobađanje krivnje za zločine i pokrštavanje Srba nije moguće, a kamoli kanonizacija, navodi MSP Dačićevu izjavu.

 

Foto: HRT Vijesti

Autor: HRT Vijesti

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 496 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com