Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
 

 

hrvatska nacionalna manjina u Vojvodini

 

Novosadski sud osudio je direktora Ekološkog pokreta Novog Sada Nikolu Aleksića na kaznu od 100.000 dinara (oko 800 eura) zbog nacionalne diskriminacije poduzetnika iz tog vojvođanskog grada i bivšeg člana Hrvatskog nacionalnoga vijeća (HNV) Stanka Krstina, objavili su vojvođanski mediji.

Žalbeni sud je potvrdio da je Aleksić u dva priopćenja za javnost diskriminatorski postupao prema Krstinu na temelju njegove pripadnosti hrvatskoj nacionalnoj manjini.

Za mene ovo nije završetak već početak nove pravne bitke. Sada imam jednu presudu po zakonima i ustavu Srbije i samo očekujem da institucije države čiji sam građanin poštuju same sebe. Ukoliko ni poslije ovoga diskriminacija ne bude zaustavljena, uzalud presuda,  izjavio je Krstin za tjednik Hrvatska riječ.

Vlasnik tvrtke Pre-Print i predsjednik Unije poslodavaca Vojvodine rekao je u kolovozu prošle godine da je na meti nacionalista koji su na fasadi njegove tvrtke napisali Ustaše napolje!  te verbalno napadali članove njegove obitelji i radnike. U izjavi hrvatskim medijima u Vojvodini, dodao je da je na njegovu kuću 2008. pucano, ali da državne institucije u Srbiji, kao i u slučajevima drugih napada i provokacija, nisu reagirali.

Prije žalbenog suda, presudu u Krstinovu korist izrekla je povjerenica za zaštitu ravnopravnosti Srbije. Ona je donijela mišljenje u kojem je navela da je Aleksić diskriminirao Krstina kao pripadnika hrvatske nacionalne manjine tako što ga je optužio da radi za hrvatsku obavještajnu službu i da je po zadatku došao trovati građane Novog Sada, žene i djecu.

Krstin je bio vijećnik HNV-a u više mandata i ističe se nastojanjima da poveže hrvatske tvrtke koje posluju u Srbiji s gospodarstvenicima hrvatske manjine u Vojvodini.

 

Foto: HRT Vijesti

Autor: HRT Vijesti

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 146 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com