Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 

"Unatoč tome što se trudi", Hrvatska svoj posao čuvanja vanjske granice EU-a "ne obavlja kako bi trebala"

Slovenska policija otkrila ilegalne migrante

 

Slovenija

 

Novosti iz svijeta

 

 

 

Slovenska policija je, tijekom ophodnje uz granicu s Hrvatskom, na području Črnomelja u južnoj Sloveniji zatekla 22 stranca različitih nacionalnosti iz Afrike i s Bliskog istoka.

 

Utvrđeno je da su nezakonito prešli granicu, objavila je policijska postaja u Novom Mestu, zadužena za taj sektor međudržavne granice. 


...


Postupak u vezi sa zatečenim ilegalnim migrantima još je u tijeku, a radi se o po 8 državljana Pakistana i Maroka, 3 Iranca, dva Afganistanca i jednom Iračaninu. 

Kako navode slovenski policijski izvori, u zadnjem razdoblju najviše ilegalnih migranata koji nezakonito uđu u Sloveniju otkrije se na području Črnomelja te na području koparske općine. Također je sve veći broj otkrivenih prijestupnika koji se bave ilegalnim prijevozom migranata iz različitih država, koji se odlučuju na taj prijestup iz lukrativnih pobuda unatoč visokim zaprijećenim kaznama, prenose slovenski mediji. 

Državni tajnik u slovenskom MUP-u Boštjan Šefic izjavio je tim povodom za Slovenski radio da bi Hrvatska trebala bolje čuvati svoje granice prema susjednim državama, nečlanicama EU-a, kako migranti ne bi dolazili u Sloveniju jer ima obvezu zaštite vanjske granice EU-a. "Uz nastavak sadašnjeg trenda rasta ilegalnih migranata naša će država uskoro biti prisiljena donijeti određene mjere koje neće biti lake ni za Sloveniju, ali bi u takvom razvoju situacije bile neophodne", kazao je Šefic za Slovenski javni radio servis. 

Ustvrdio je čak da slovenska policija "uhvati skoro tisuću migranata i izbjeglica" mjesečno, pri ilegalnom prelasku slovensko-hrvatske granice i ulasku u Schengenski prostor i da je to "definitivno previše" te da to dokazuje kako Hrvatska, "unatoč tome što se trudi", svoj posao čuvanja vanjske granice EU-a "ne obavlja kako bi trebala".


 

Foto: 1. hrt.hr

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 391 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Budućnost Hrvatske je u rukama:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja