Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

Prelazak granice spriječila srbijanska policija

Migranti odustali od ulaska u Hrvatsku, vratili se pješice u Šid

 

Migranti - Srbija - Hrvatska

 

Oko 130 migranata pokušali su jučer oko 14 sati probiti barikadu koju je postavila srbijanska policija kod graničnog prijelaza Šid-Tovarnik.

 

Poslije neuspjela proboja barikade krenuli su preko njiva u pokušaju da ilegalno prijeđu srpsko-hrvatsku granicu, ali ih je u tome sprječila srbijanska policija. Srbijansko državno povjerenstvo za izbjeglice i migrante ranije nudilo je migrantima autobusni prijevoz od Šida do nekog od prihvatnih centara na teritoriju Srbije, što migranti nisu prihvatili pa su se pješke vratili u Šid. RTV Srbija javila je da migranti u Šidu čekaju vlak koji bi ih oko ponoći trebao prevesti natrag u Beograd. 

Riječ je o skupini migranata iz Pakistana i Afganistana, koji su jučer odbili smještaj u prihvatnim centrima za azil prosvjedujući što im nije dopušteno da legalno, preko Hrvatske, nastave put do država Zapadne Europe. Mi smo izbjeglice. Dolazimo iz Pakistana i Afganistana. Nije službeno, ali rat je tamo, gledate li vijesti? Zato i bježimo, rekao je jedan od migranata, Husein iz Pakistana, prenio je RTV. Ogorčeni su, kaže, išli bi u Italiju i Francusku, a ne natrag odakle su sinoć otišli. Sve migrante do kolodvora u Šidu ispratila je srbijanska policija, odakle bi još noćas, doznajemo, vlakom trebali natrag odakle su pješice došli.

Srbijanski ministar unutarnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je da se država Srbija prema svim migrantima odnosi na najbolji mogući način, ali da im neće dopustiti blokiranje autoceste ili graničnog prijelaza. Ne možemo im to dopustiti i time naše građane dovesti u situaciju da postanu taoci, rekao je Stefanović novinarima u Beogradu. 

 

Foto: HRT / Pixsell

Izvor: HRT.hr

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 333 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com