Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

komentarPRESS

KOMENTAR
Migranti se ne mogu i ne žele integrirati
Što nakon pokolja u Berlinu?
 
Isil - Berlin

 

 

Od početka migrantske i izbjegličke krize sam upozoravao da nije riječ samo o humanitarnom već prije svega sigurnosnom i ekonomskom pitanju. Migranti i izbjeglice su u Hrvatsku ulazile kao u samoposlugu.

 

Tvrdio sam da je među izbjeglicama svakako određen broj Isil-ovaca. Pitao sam vlast: znamo li mi uopće tko nam je sve ušao u zemlju? Na što je Vesna Pusić odgovorila da teroristi putuju zrakoplovima u business klasi.

Velik broj Isil-ovaca je, prema ruskim obavještajnim izvorima, nakon početka njihove intervencije pobjegao iz Sirije, jedan broj se prošvercao među izbjeglicama, jedan broj je već od ranije u Europi. Javnost je nažalost povjerovala pričama Vesne Pusić i Zorana Milanovića da teroristi ne putuju brodicama, a činjenice govore upravo suprotno: na taj način lakše ulaze jer se ne rade provjere kao na aerodromima, ulaze čak s tuđim ženama i djecom, bez isprava ili s lažnim ispravama.


Rekao sam da kad govorimo o tzv. migrantskoj krizi, stavimo empatiju na stranu i govorimo činjenicama. Nisu li Angela Merkel i britanski premijer David Cameron prije nekoliko godina činjenično ustvrdili da je „multikulturalizam mrtav“? Činjenice govore da izbjeglice ne bi smjeli primati u Europu zbog niza ogromnih problema koji se time otvaraju. Treba im pomoći i omogućiti smještaj u neposrednoj blizini njihovih domova. Pomoći ekonomski i da se prevladaju razlozi njihova egzodusa.

 

 

Pokazalo se da se migranti ne mogu i da se ne žele integrirati i da vremenom jača njihov radikalizam s tendencijom rušenja sustava koji ih je primio i omogućio normalan život.

 

Što kasnije ovo shvatimo imat ćemo više problema, a završiti će se radikaliziranjem domicilnoga europskog stanovništva i krvoprolićem s nesagledivim posljedicama po našu kulturu i civilizaciju. Činjenica da su svi kao jedan krenuli prije pola godine na Europu, a već nekoliko godina više milijuna izbjeglica nije se kretalo, govori o velikoj zavjeri s ciljem demontiranja Europe i njenih civilizacijskih vrijednosti.

 

Pokolj u Parizu, Bruxelessu, Nici, Berlinu nije slučajan.

Pomno je i profesionalno planiran. Islamski teroristi nisu Pariz, Nicu i Francusku, odnosno Belgiju i Bruxelles i Njemačku slučajno odabrali. Više je razloga zašto su Isil-ovci odabrali Francusku i Pariz odnosno Belgiju i Bruxelles. Francuske i belgijske sigurnosne službe već dulje vrijeme pokazuju neučinkovitost u funkcioniranju. Imaju velikih problema. Puca im u operativi, analitici, u obradi, praćenju i sprečavanju terorističkih napada. U Francuskoj i Belgiji djeluje veći broj radikalnih islamskih zajednica, a proces integracije useljenika je najneuspješniji u Europi. Očito i Njemačka ima velike probleme u integraciji useljenika kao posljedice pogrešne politike Angele Merkel i velikog milijunskog broja izbjeglica koji je došao u Njemačku. Velika Britanija odnosno njezine sigurnosne službe su daleko učinkovitije i izvukle su pouke iz događanja i terorističkih napada u Londonu 2005. Nažalost Belgija, Francuska, Njemačka i Europa nisu izvukle pouku nakon pokolja u Parizu.

 

Hrvatska je kao članica NATO saveza i EU, također potencijalna meta terorista, poglavito ako se zna broj Isil-ovaca koji je otišao iz BiH i koji se vraćaju. Sretna je okolnost da je muslimanska zajednica najbolje integrirana upravo u Hrvatskoj, zbog toga je Hrvatska relativno sigurnija u odnosu na druge članice EU.


Nadam se da će konačno u Europi shvatiti da se organizirano i zajedno treba suprotstaviti Islamskoj državi.

 

komentar

 

 

Foto: 1. aljazeera.com

 

 Autor: Pero Kovačević

 

 

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 242 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com