Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Jedan od najvažnijih europskih medijskih festivala

Počinje Prix Europa
 
Prix Europa

 

Novosti iz svijeta

 

 

 

Novo izdanje festivala medijskih profesionalaca iz cijele Europe počinje danas u Berlinu otvorenjem 32. natjecanja Prix Europa pod pokroviteljstvom Europskoga parlamenta. Imena najboljih europskih produkcija u 10 različitih kategorija televizijskih, radijskih i internetskih ostvarenja doznat će se nakon intenzivnog rada žirija (preslušavanja, diskusija i ocjenjivanja) na tom jedinstvenom festivalu-radionici u kojem medijski profesionalci, novinari, autori i redatelji sudjeluju u međunarodnoj razmjeni svojih umijeća te otvorenim raspravama. 

...

Promišljanje Europe i europskog u susretu gotovo tisuću autora različitih programa iz cijelog kontinenta ostavlja dubok dojam na svakog sudionika, te uistinu podcrtava osnovni cilj festivala izrečen u motu 'Odražavati sve glasove'.

U ovogodišnjem izdanju tog prestižnog natjecanja, nakon predselekcije prijavljenih programa, u nominacijama festivala Hrvatsku radio-televiziju predstavlja radijska emisija iz ciklusa Oda-birano koji se već 6 godina emitira na Prvom programu Hrvatskog radija'Šetnjozvuk grada - Odjeci Hrvatskog glazbenog zavoda', koji možete pronaći u Slušaonici Hrvatskoga radija, sudjeluje u završnici natjecanja u kategoriji Radio Music kao jedna od 15 emisija iz ukupno 10 zemalja. 

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Emisiju su osmislile i ostvarile Lana Deban Iva Lovrec Štefanović koja će, kao autorica i ujedno urednica sudjelovati u radu žirija te predstaviti tu 'radiopisnu šetnju' kojom ih je vodila muzikologinja Nada Bezić u susretu zvukova i priča, poznatih i manje poznatih likova i glasova između povijesti i mita, sa skrivenim zvukovima škripavoga parketa i sačuvanih glazbi. 


Premijerno emitirana 28. studenog 2017.godine priča osluškuje zvukove 'od fantastičnog odjeka u velikoj dvorani, do ormara koji čuvaju blago, od žamora prije društvenoga koncerta do tišine prostora koji je do nedavno bio prepun zvukova Muzičke akademije - uz pogled na stare fotografije i pogled na vrijeme glazbe i glazbina prostora koje Hrvatski glazbeni zavod kao društvo, zgrada i glazbena duša Zagreba nosi i čuva'

U radu ovogodišnjeg izdanja festivala Prix Europa kao koordinatorica žirija nagrade Iris sudjeluje televizijska urednica na HRT-u Daniela Draštata koja će na zaključku festivala u sklopu televizijskog majstorskog tečaja 'Povezati Europu - Odražavati sve glasove' predstaviti projekt 'Novi susjedi'.

Natjecanje se održava u staroj zgradi Berlinskog radija (RBB) a završna večer s proglašenjem nagrada 32. Prix Europe i dodjelom tradicionalnih unikatnih skulptura bika održat će se u srcu Podstdama, zanimljivoj povijesnoj zgradi Schinkenhalle.

 

Foto: 1.  Izvor

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 407 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
Svijet u 2050. obilježit će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Ovlašteni kreditni posrednici

Udruga 'Crne Mambe' - 2019. - crnemambe.hr
Click to listen highlighted text! Powered By GSpeech
X

Ups!

nedozvoljeno kopiranje sadržaja