Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
SVIJET

U Unsko-sanskom kantonu oko 4000 migranata traže prolaz prema zapadnoj Europi, predsjednica Grabar-Kitarović je za sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost
Granični prijelaz Maljevac otvoren s BiH strane

 
GP Maljevac

Novosti iz svijeta

 

 

 

Granični prijelaz Maljevac otvoren je za promet s bosanskohercegovačke strane, ali hrvatska policija još nije otvorila prijelaz.

 

Ondje je još oko 150 migranata koji se ne žele vratiti u centre oko Bihaća i Kladuše.

...

Procjenjuje se da je u Unsko-sanskom kantonu oko 4000 migranata koji traže prolaz prema zapadnoj Europi. Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović smatra da bi se trebala sazvati sjednica Vijeća za nacionalnu sigurnost.


Na graničnom prijelazu Velika Kladuša - Maljevac noćas se dogodio novi sukob s policijom koja je migrante udaljila od granice. Njih 200-tinjak noć je provelo na otvorenom i u improviziranim šatorima. Naša ekipa i dalje je na terenu.

HRT-ova Tanja Kuturovac javila je za podnevni Dnevnik da je stanje nepromijenjeno u odnosu na sinoć, kada su BiH policajci nasilno potisnuli migrante s mosta i ceste koja vodi ka graničnom prijelazu. Oni se sada nalaze na livadi, oko 150 metara udaljenoj od same granice.

U razgovoru za HRT glasnogovornica BiH granične policije Sanela Dujković potvrdila je da skupinu migranata, njih oko 150, policija još uvijek pokušava uvjeriti da napuste ovu lokaciju i krenu prema Velikoj Kladuši u naselje gdje su nedavno sami podignuli ilegalni kamp. Međutim policija u tome ne uspijeva. Svako malo migrante se može čuti kako glasno izvikuju "Borders! Borders!" ("Granice! Granice!"), oni ne odustaju. 

- sadržaj se nastavlja -

 
 
 Drugi upravo čitaju...
 

 

Policija je i dalje na mostu i duž rječice Gline. GP Maljevac - Velika Kladuša i dalje je zatvoren za sav promet. Iz Hrvatske policije šalju putnike u osobnim automobilima na obližnji prijelaz Bogovolju, a one u kamionima na prijelaz Ličko Petrovo Selo. 


Prema posljednjim informacijama iz Hrvatske policije, hrvatski policajci su proveli mirnu noć, nisu imali nikakvih intervencija. Međutim, neslužbeno doznajemo, a može se pročitati i na stranicama bosanskohercegovačkih medija, tako mirnu noć ipak nisu imali njihovi kolege s druge strane. 

Bosanskohercegovački policajci imali su tijekom noći nekoliko incidenata. Neslužbeno doznajemo da je i ozlijeđeno između 4 i 5 pripadnika bosanskohercegovačke policije. 

Još nema informacija do kada bi se ovakvo stanje na GP Maljevac moglo zadržati.

Foto: 1.  Barbara Vid/PIXSELL

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 344 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com