Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH
BiH: Inspektor SIPA-e optužen za zloporabu položaja i iznudu

 
SIPA

Novosti iz svijeta

 

 

Tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva Bosne i Hercegovine podigao je optužnicu protiv Darka Marčetića, rođenog 1974. godine u Prijedoru, zaposlenog kao istražitelj u Kriminalističko-istražnom odjeljenju SIPA-e, RK Banja Luka i Adnana Aličića, zv.“Ado“, rođenog 1979. godine u Ključu.

 

Optuženi se terete da su stupili u kontakt s osobama s područja Ključa od kojih su zlouporabom položaja iznudili novac kako bi posredovali u vezi s pošiljkom iz inozemstva, koja je sadržavala nedozvoljene supstance, a koja je upućena navedenim osobama.

...

Također, terete se da su zlouporabom položaja iznudili novac kako bi pružali navodnu zaštitu navedenim osobama od kaznenog gonjenja, zlouporabom i predstavljanjem ospobnih podataka i slika navedenih osoba koje je optuženi Marčetić pribavio nezakonitim pristupanjem bazi osobnih podataka IDDEA BiH.

Tijekom istrage evidentirano je sastajanje optuženih u dva navrata s navedenim osobama te preuzimanje novca u ukupnom iznosu od 3.500 eura.

Marčetić se tereti za kaznena djela zlouporabe položaja ili ovlasti,iznude i nedozvoljenog korištenja osobnih podataka, a Aličić za pomaganje u izvršenju kaznenih djela zlouporabe položaja ili ovlasti i kaznenog djela iznude.

Optužnica je upućena na potvrđivanje Sudu BiH, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Fena

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 220 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com