Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Direktiva izdana u interesu sigurnosti zračnog prometa nakon tragične nesreće zrakoplova Boeing Model 737-8 MAX tvrtke Ethiopian Airlines 10. ožujka 2019.
Europska unija prizemljila sve Boeinge MAX

 
Boeing 737

Novosti iz svijeta

 

 

Prema direktivama o plovidbenosti i o sigurnosti koje je u utorak objavila Agencija Europske unije za sigurnost zračnog prometa (EASA), obustavljaju se letačke operacije zrakoplovima Boeing 737-8 MAX i 737-9 MAX u svim državama članicama Europske unije, pa tako i u Hrvatskoj.

Iz Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo izvijestili su da kako je Direktiva o plovidbenosti stupila na snagu u u 20 sati po lokalnom vremenu i da je njome EASA obustavila sve letačke operacije svih zrakoplova model Boeing 737-8 MAX i 737-9 MAX u Europi.

...

Ta je direktiva izdana u interesu sigurnosti zračnog prometa nakon tragične nesreće zrakoplova Boeing Model 737-8 MAX tvrtke Ethiopian Airlines 10. ožujka 2019.

Osim toga, EASA je u objavila i Direktivu o sigurnosti, koja je također stupila na snagu u 20 sati po lokalnom vremenu, a kojom se suspendiraju svi komercijalni letovi Boeing 737-8 MAX i 737-9 MAX koje obavljaju operatori iz trećih zemalja u, unutar ili izvan EU.

Direktive o plovidbenosti i sigurnosti EASA-e kojima se obustavljaju letačke operacije zrakoplovima Boeing 737-8 MAX i 737-9 MAX odnose se na sve članice EU, pa tako i na Republiku Hrvatsku.

Istraga nesreće je u tijeku i  još je prerano donositi zaključke o uzroku nesreće, međutim neki vanjski izvještaji ukazuju na sličnost te nesreće i nesreće istog tipa zrakoplova kompanije Lion Air iz 29. listopada 2018.

S obzirom na sličnost između dvije nesreće, EASA je kao mjeru predostrožnosti donijela ove direktive, stoji u priopćenju.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/HRT

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 206 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com