Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 

Predsjednica će dati potporu ministru obrane za kupnju borbenih zrakoplova

Krstičević: Još nije odlučeno koje ćemo zrakoplove kupiti 

 

krstičević o zrakoplovima

 

Ministar obrane i potpredsjednik Vlade Damir Krstičević rekao je prije sjednice Vlade da je Hrvatskoj potrebno borbeno ratno zrakoplovstvo i da će odluka o tome biti donesena 2017.

Želimo u taj proces uključiti sve parlamentarne stranke i tražimo konsenzus jer to je nadstanačko pitanje, pitanje nacionalne sigurnosti, rekao je. Smatram da nam to treba, a sada na nama svima je da jednim pametnim procesom, pametnim vođenjem procesa, odgovornim vođenjem procesa, kroz angažman svih i kroz jednu uključivost izaberemo ono najbolje za našu Hrvatsku i najbolji model kako do toga doći.

Ministar financija Zdravko Marić smatra kako se ne mora žuriti s nabavom novih borbenih zrakoplova, a o dugoročnoj strategiji i planu Oružanih snaga RH još će biti govora, rekao je novinarima prije sjednice Vlade.

Na novinarski upit hoće li popustiti "željama" potpredsjednika Vlade i ministra obrane Damira Krstičevića "jer rokovi cure", Marić je odgovorio: "Shvatili ste već do sada da nisam baš nešto pretjerano popustljiv".

Potporu će Ministru obrane sigurno dati predsjednica, koja, osim aviona, želi i američke helikoptere Black Hawk. Novac će se isplatiti iz državne riznice. Ako se odluči o kupnji borbenih zrakoplova, koji će to model biti, znat će se do kraja iduće godine. Za sada se spominju švedski i južnokorejski zrakoplovi, premda ni druge opcije nisu isključene.

 

Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz domovine

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 245 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr