Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

"Na tajnu smrti odgovara onaj koji je pobijedio smrt i koji je uskrsnuo"
Kardinal Puljić: Uskrs nas potiče da gradimo kulturu života

 
Kardinal Puljić

Novosti iz svijeta

 

 

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je u nedjelju vjernike da proslavu Kristova uskrsnuća shvate kao poticaj da u samima sebi i svojoj okolini grade i jačaju kulturu života nasuprot mržnji i zlu i na taj način svjedoče snagu svoje vjere, a osvrnuo se i na današnje napade u Šri Lanki.

 

Kardinal Puljić je po tradiciji predvodio uskrsno misno slavlje u sarajevskoj katedrali Presvetog srca Isusova a u svojoj je propovijedi kazao kako vjera u čovjeku raste tek kad upozna Isusa a upravo slavlje Uskrsa pomaže da se uskrsloga Krista upozna kako bi i mi rasli u vjeri.

...

Kazao je kako je čovjek pred vječitim izazovom odgovoriti na tajnu smrti jer ona dođe po svakoga, makar živio i stotinu godina a Kristovo usrsnuće put je i način suočavanja s tom tajnom.

"Krpamo ovo naše zemaljsko zdravlje a koliko god to činili jednog dana dođe kraj. Na tajnu smrti odgovara onaj koji je pobijedio smrt i koji je uskrsnuo. I to danas slavimo, Isusovu pobjedu nad smrću i zlom koja vraća nadu čovjeku da otkrije smisao života i patnje", kazao je kardinal Puljić.

- sadržaj se nastavlja - Drugi upravo čitaju...
 

 

Ukazao je na činjenicu da sposobnosti ljudskog uma uz sav razvitak tehnike nisu dostatne kako bi se na pravi način vrednovao život, Božji dar kojega ljudi, kako je ustvrdio kardinal Puljić, ne znaju čuvati ni kada su u pitanju oni sami ali ni drugi ljudi.

Dokaz tomu je kako sve ono što čovjek proizvede kao tehnički uspjeh često djeluje protiv čovjeka a sve je to povezano s nerazumnom potrebom za razaranjem i uništavanjem kao i ubijanjem drugih ljudi.

"Bolno je slušati o atentatima i terorističkim činovima u kojima ljudi ginu. I to je plod ljudske pameti i potrebe za osvetom", kazao je vrhbosanski nadbiskup spominjući posebice niz napada u Šri Lanki u kojima je u nedjelju ubijeno gotovo ljudi. Kazao je kako je sve to dio svjetske politika koja se pretvorila u ravnotežu straha i gomilanje oružja i proizvodnju ratova.

"Iako je Krist pobijedio smrt čovjek nije shvatio vrednotu života nego širi smrt oko sebe", kazao je kardinal Puljić. Dodao je kako stoga čovjek sebi i danas duguje odgovor u kakvom to svijetu doista želi živjeti.

Pravi odgovor, kako je kazao, jeste predano graditi kulturu života umjesto kulture smrti, prestati proizvoditi mržnju kroz medije i politiku i prestati promovirati interese koji uništavaju čovjeka i njegovo okruženje te jačati ljubav prema rodnoj grudi koja je Božji dar a nemilosrdno se uništava.

Foto:  1. Izvor

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr