Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

 Prenosimo - Crne MmbePRESS

PRENOSIMO

Teško je shvatiti da zemlju za koju su mnogi u ratu braneći se podnijeli tolike žrtve sada mnogi olako ostavljaju

Kardinal Puljić: Božić nas potiče na suočavanje sa životnim izazovima

 

Kardinal Puljić

 

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić pozvao je vjernike da se proslavljajući ovogodišnji Božić hrabro suoče s izazovima današnjice i unatoč svim kušnjama ne odustaju od nade u bolju sutrašnjicu te da sami grade društvo u kojemu žive i ne dopuste drugima da to čine bez njih.

Osjećamo potrebu potaknuti ljude da budu hrabriji i, suočavajući se sa svakodnevicom, da se složno i zauzeto bore za jednaka prava otvarajući perspektive za život, poručio je kardinal Puljić u božićnoj poslanici.

Potaknuo je vjernike u BiH da pokažu privrženost svojoj rodnoj grudi i ne napuštaju je olako. Teško je shvatiti da zemlju za koju su mnogi u ratu braneći se podnijeli tolike žrtve sada mnogi olako ostavljaju, rekao je vrhbosanski nadbiskup.

Podsjetio je i na činjenicu da danas mnogi stari žive usamljeničkim životom napušteni od svoje djece. S pravom se pitamo: gdje je nestala četvrta Božja zapovijed, istanuo je kardinal Puljić podsjećajući da ona poziva iskrene vjernike na poštovanje roditelja.

Još jednom je upozorio i na činjenicu da današnja civilizacija nastavlja tolerirati ubijanje nerođene djece, što je nazvao širenjem kulture smrti. Kako slaviti Božić koji je blagdan života u ovom ozračju koje ozakonjuje smrt? Moramo otvoriti srca i obitelji novom životu i zavoljeti život. To je Božji dar: narod koji ne voli život, nema budućnost, izjavio je kardinal Puljić.

Božić kao izvor radosti unosi svjetlost u životni hod i sve jača u suočavanju sa životnim izazovima i tu svjetlost valja unijeti u sve obitelji, ali i društvo, Crkvu i čovječanstvo, poruka je iz kardinalove božićne poslanice. Unesimo to svjetlo i tu radost u svagdašnji život da se ne bojimo žrtve i da ne gubimo nadu jer smo povjerovali ljubavi Božjoj, kazao je vrhbosanski nadbiskup.

 

 

foto: 1. Robert Anic/PIXSELL

Prenosimo - Crne Mmbe

 

 

 

 

Autor: UCM

Izvor: HRT

Prenosimo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 261 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com