Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Članovi Akademije su svjetski lideri i predstavljaju najinovativnije mislioce u svojim područjima
Ivan Đikić izabran za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti

 
Ivan Đikić

Novosti iz svijeta

 

 

Hrvatski znanstvenik Ivan Đikić, koji radi na Goethe Sveučilištu u Frankfurtu, Genentechu u San Franciscu te na Max Planck Institutu, izabran je za člana Američke akademije znanosti i umjetnosti u sekciji prirodnih znanosti.

 

Od 1780. godine, Akademija redovito bira nove članove kako bi prepoznala izvanredna postignuća u akademskoj zajednici, umjetnosti, gospodarstvu, filantropiji i javnim poslovima, u skladu s vizijom osnivača “njegovati svaku umjetnost i znanost koja bi mogla unaprijediti interes, čast, dostojanstvo i sreću slobodnih, neovisnih i kreativnih ljudi”.

...

Članovi Akademije su svjetski lideri i predstavljaju najinovativnije mislioce u svojim područjima. Među njima je više od 250 dobitnika Nobelove i Pulitzerove nagrade.

”Jako sam počašćen što se mogu pridružiti ovom krugu istaknutih osoba. Zahvaljujem svim prošlim i sadašnjim članovima mog laboratorija, mojim mentorima, kolegama na Sveučilištu Goethe i mojoj obitelji na trajnoj podršci i prijateljstvu ”, komentirao je dr. Ivan Đikić nakon što je obaviješten o svom izboru.

Strastven prema znanosti i obrazovanju, također je iskoristio priliku da pošalje poruku generacijom mladih: “Želim naglasiti da je znanost divna profesija u kojoj možemo slobodno istraživati, testirati ​​nove ideje, biti kreativni i radoznali, doprinositi društvu te prenositi svoja znanja na studente i kolege širom svijeta. Članstvo u Američkoj akademiji znanosti i umjetnosti pruža mi dodatne mogućnosti za unapređenje znanosti i obrazovanje mladih ”

Ivan Đikić izabran je u sekciju prirodnih znanosti. Među izabranim članovima Akademije ove godine je i Michelle Obama. Svečana ceremonija ulaska u Akademiju biti će održana u listopadu 2019 godine u Cambridge/u, Massachusets.

Važnost rada dr. Ivana Đikića i njegovog teama za svjetsku znanost i reformu hrvatske znanosti i etičkih standarda rano je prepoznata od kolegija žirija Domovnice Večernjeglista te okupljenih poduzetnika, prvenstveno GIU INGRA-DET-a, koji uvaženom profesoru i njegovim projektima pružaju materijalnu i tehničku podršku.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina/fenix-magazin.de

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 480 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com