Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Jedan od zagovora austrijskog kancelara su i jasnije sankcije protiv članica "koje se zadužuju, koje ne registriraju i puštaju migrante da prođu"
Kurz želi novi Lisabonski ugovor

 
Sebastian Kurz

Novosti iz svijeta

 

 

Austrijski kancelar Sebastian Kurz pozvao je na pregovore o novom sporazumu o EU-u koji bi zamijenio onaj iz Lisabona za koji smatra da nije "više prilagođen" izazovima koji stoje pred članicama unije.

Nakon usvajanja Lisabonskog ugovora 2007. EU se suočio s "krizom eura, dužničkom, migracijskom i klimatskom krizom te kaosom oko brexita", kazao je Kurz. U tom kontekstu je potreban "novi ugovor o EU-u jer trenutni više nije odgovarajući", istaknuo je u razgovoru objavljenom u nekoliko austrijskih medija.

...

Kurz, koji već dugo zagovara veću supsidijarnost unutar EU-a, smatra kako bi se Unija trebala više usredotočiti na svoju vanjsku i sigurnosnu politiku, no bez uspostavljanja europske vojske. Austrijski kancelar želi i reformu europskih zakona o konkurentnosti kako bi se europske tvrtke "mogle bez prepreka natjecati s međunarodnim prvacima". 

Kurz zagovara i "jasnije sankcije protiv članica koje se zadužuju, koje ne registriraju i puštaju migrante da prođu, kao i za one koji ugrožavaju vladavinu prava i liberalnu demokraciju". Želi i smanjiti broj europskih povjerenika iako bi to značilo da u Komisiji neće sjediti državljani svih članica. Zagovara i da sjedište EP-a bude samo u Bruxellesu, a ne i u Strasbourgu, što Pariz odbija.

Kurz smatra ključnim da novo europsko vodstvo na jesen započne reformu Unije.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 509 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr