Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Aktivna potraga nastavit će se ako sateliti ili bilo tko drugi uoči neke objekte u moru

 
Bourbon Rhode
 

 

Novosti iz svijeta

 

 

Prekinuta je aktivna potraga za nestalim pomorcima Bourbon Rhodea na Atlantiku, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić, objavili su predstavnici vlasti Martiniquea, a prenosi Jutarnji list.

 

Umjesto toga, nastavlja se aktivno praćenje, to jest samo brodovi koji budu prolazili tom rutom budno će motriti područje. Aktivna potraga nastavit će se ako sateliti ili bilo tko drugi uoči neke objekte u moru - objasnili su iz Martiniquea.

...

Iz Sindikata pomoraca Hrvatske kažu da je za njih ta vijest razočaravajuća, ali očekivana. I dalje će inzistirati na nastavku potrage. Nade polažu u satelitske snimke koje se analiziraju i na kojima će se možda nešto uočiti.

Uskoro se priopćenjem oglasio i vlasnik potonulog broda, francuska kompanija Bourbon Offshore. Kažu da, unatoč iznimnim naporima, potraga više od 10 dana nije pronašla trag života ili splavi.

Podsjećaju da akcije potrage i spašavanja traju već 16 dana, a potonuće broda dogodilo se 26. rujna.

"Prema odluci kriznog stožera CROSS Antila-Francuske Gijane, operacije pretraživanja se ne obustavljaju i neće se zaustaviti na određeni datum. Ali one ulaze u novu fazu aktivnog praćenja tijekom koje će CROSS mobilizirati sva plovila koja prolaze tim područjem kako bi primijenila prilagođeni nadzor", priopćeno je iz kompanije.

Iako su se sinoć na društvenim mrežama pojavile informacije da je pronađen Dino Miškić, to su francuske vlasti vrlo brzo dematirale i prozvale lažnim vijestima. I iz hrvatske Vlade dobili smo potvrdu da je riječ o lažnim vijestima koje su izazvale histeriju na društvenim mrežama.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 298 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
SDP će, nakon pobjede svog predsjedničkog kandidata osvojiti i Banske dvore
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr