Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

U sukobu koji je izbio u istočnoj Ukrajini 2014. ubijeno je više od 13.000 ljudi

 
Ukrajina
 

 

Novosti iz svijeta

 

Ukrajinski parlament u četvrtak je izglasao produljenje regulative koja daje ograničenu samoupravu istočnim regijama koje su pod kontrolom proruskih separatista, što je preduvjet za sporazum kojim se rješava petogodišnji sukob u tim dijelovima zemlje.

 

Zastupnici u parlamentu su istočnim regijama na još godinu dana produljili "poseban status", o čijoj uspostavi je odluka donesena 2014. i do sada je u više navrata produljivana.

...

U sukobu koji je izbio u istočnoj Ukrajini 2014. ubijeno je više od 13.000 ljudi, a dio zemlje pod kontrolom je proruskih separatista koje podupire Moskva. Sukob je izazvao i najveće razilaženje u odnosima Istoka i Zapada od vremena Hladnog rata.

Zakon koji omogućuje produljenje statusa "ima za cilj stvoriti dodatne privremene mogućnosti za implementaciju relevantnih zakonodavnih uvjeta koji vode k mirnom rješenju situacije u područjima regija Donjeck i Lugansk", kazao je prije glasanja jedan od autora zakona Oleksandr Korijenko.

Poseban status omogućava regijama da imaju svoje vlastite policijske snage, tužitelje i sudove te da održavaju lokalne izbore.

Sporazum o produljenju zakona o specijalnom statusu sastavni je dio sporazuma koji su prošloga tjedna na sastanku u Parizu postigli čelnici Rusije, Ukrajine, Francuske i Njemačke.

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 347 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr