Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Senat odbacio optužbe protiv Trumpa

 
Donald Trump
 

 

Novosti iz svijeta

 

Američki Senat odbacio je večeras optužbe protiv predsjednika Donalda Trumpa za zloupotrebu moći i opstrukciju rada Kongresa.

 

Senat je glasovao 52:48, odnosno 53:47, čime je Trump izbjegao opoziv.

...

Iako ga je očekivao senatski pravorijek o mogućem opozivu, predsjednik Trump tu temu nije ni spomenuo ranije danas u trećem godišnjem obraćanju naciji. Američki predsjednik Trump u jedno i polsatnom govoru govorio je o gospodarskim uspjesima, nedavno potpisanim trgovinskim ugovorima koji idu na ruku gospdarstvu te o novom valu američke diplomacije koja donosi mir i stabilnost na Bliski istok. Neki od demokrata, koji traže njegov opoziv, nisu htjeli slušati govor.

Statistika je neumoljiva, poručio je predsjednik Trump, i nabrojio sve gospodarske uspjehe svoje administracije u aktualnome mandatu te ustvrdio - naša je nacija snažnija nego ikada prije.

- Prije tri godine pokrenuli smo projekt "Učinimo Ameriku velikom" i sada s vama dijelim rezultate. Rast zaposlenosti je nevjerojatan, siromaštvo nestaje, stopa kriminala je u padu, i ono najvažnije - raste ponos nacije!, poručio je Trump.

Jedina pobjeda koja se računa u Washingtonu - ona je za Amerikance, poručio je Trump te nastavio da se  svakoga dana slave nove pobjede. Gospodarstvo je u zamahu, a sve to zahvaljući novim trgovinskim ugovorima s ostatkom svijeta, poručio je.

- Obećao sam da ću poništiti sve štetne trgovinske ugovore i učinio sam to. Novi sporazum s Kinom štiti naše radnike, naše intelektualno vlasništvo i vraća milijarde dolara onamo gdje i trebaju biti - u naš novčanik, rekao je.

Nezaobilazna tema bila je i vanjska politika. I ovdje mnogo mjesta za pohvale. Nakon sjevernokorejskog problema, na red je došlo rješavanje bliskoistočnog pitanja.

- Prošli sam tjedan predstavio plan stoljeća - onaj o miru između Izraelaca i Palestinaca. Svjestan svih dosadašnjih loših prijedloga, on omogućuje stabilizaciju regije i daje priliku milijunima mladih da promijene svoju budućnost, ocijenio je Trump.

Suprotno od tolikih drugih prije mene, ja držim obećanja, i poručujem - najbolje tek dolazi, na kraju je poručio predsjednik Trump. Što je očito toliko pogodilo Nancy Pelosi, predsjednicu Zastupničkog doma s kojom se predsjednik nije ni rukovao, da je poderala njegov govor.

 

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: HRT

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 297 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr