Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

KOMENTAR
Da mi je vidjeti je lijepu i ponosnu kao nekada
REKLI BI, SVI SMO MI USTAŠE
 
Ustaše

 

Piše: Zlatko Ivić 

 

Zlatko Ivić

 

Naziv "Ustaša" u današnje vrijeme koristi se uglavnom kao pogrdni izraz za hrvatskog nacionalista, hrvatskog branitelja te svakog tko ima imalo hrvatstva u sebi. 

 

Naziv "Ustaša" katkada (čitaj - uvijek) od strane šovinista i fašista iz "regiona" se isto tako vrlo pogrdno koristi za sav ili većinu hrvatskog naroda koji je težio za samostalnošću i slobodom svoje države. Naziv "Ustaša" se pogotovo pogrdno koristi u kontekstu štetnom po Srbiju ili pak srbofobno. 

...


U BiH se naziv "Ustaše" također pogrdno rabi od strane srpskih i bošnjačkih nacionalista i to je toliko daleko otišlo da se jezik kojim govore Hrvati naziva "ustaškim jezikom". Znači, mi smo svi Ustaše?!

 


A kako je sve krenulo? 

 

USTAŠE kao pokret ili HRVATSKA REVOLUCIONARNA ORGANIZACIJA osnovani su 7.01.1929.u Italiji od strane dr. Ante Pavelića i istomišljenika. 

Hrvatski nacionalisti su također osnovani kao odgovor na sveukupno nezadovoljstvo hrvatskog naroda i njihovog položaja u tadašnjoj Jugoslaviji, te kao odgovor na srpski nacionalizam


Godinu dana ranije, tj. preciznije 20.06.1928.u beogradskoj narodnoj skupštini počinjen je atentat na hrvatskog zastupnika Stjepana Radića i to je bio okidač na koji su Hrvati rekli dosta! 


Ne bih htio da me se krivo shvati jer ne odobravam nikakve zločine koji su činjeni u ime NDH (naravno, ako je istina), ali događaji koji su uslijedili nakon toga kao i događaji u Drugom svjetskom ratu su manje više poznati svima, barem događaji koje smo učili od onih koji su "pobijedili" Hrvatsku. 


Ne mogu a da se ne zapitam da li je hrvatski narod tada imao pravo na svoju državu, državu u kojoj mu nitko, ama baš nitko neće određivati kako i što smije, a što ne smije. Smatram da je imao pravo i to svim raspoloživim sredstvima, pa bila to i NDH.


Jedina krivica Hrvatske krije se u strani koju je odabrala u Drugom svjetskom ratu, mada su i Hitler i Musollini jedno vrijeme bili protivnici Hrvatske samostalnosti te su se trudili održati Jugoslaviju. Kako je došlo do preokreta ne znam, ali govori se da su Jugoslaviju (tadašnju kraljevinu) rušili nacionalisti zajedno s komunistima (!) koji će kasnije opet stvoriti Jugoslaviju (wtf). Da, komunisti su uspjeli u svojoj nakani i stvorili tvorevinu pogodnu njima, a pogotovo nacionalistima - srpskim. 

Što se dalje događalo na svojoj koži najbolje smo osjetili mi Hrvati: progoni, likvidacije, naposlijetku križni put

 


A sad malo o tome tko je zaslužan za neovisnost Hrvatske države.

Partizani? Tako bar oni govore... 

  • Da, oni su oslobodili Hrvatsku vlastite slobode i to je jedina istina. 
  • Da, oni su mnoge Hrvate oslobodili od njihove imovine pa čak i od njihovih života. 
  • Da, oni su Hrvate stvarno oslobodili svake primisli o slobodi i samostalnosti i to doslovno. 
  • Kažu oni, "da nije bilo nas ne bi bilo ni Hrvatske"!

 

I sam sam svjedok te njihove "borbe" za hrvatsku samostalnost, svjedok sam kako su oni i njihovi potomci "stvarali" Hrvatsku. Da, sam sam svjedok i to doslovno kako ste se borili da Hrvatsku oslobodite samostalnosti i nezavisnosti, bando lažljiva i prokleta. 

 

Upamtite samo ovo: 25.06.1991. Hrvatska postaje samostalna, a 5.08.1995. su je oslobodili, kako bi vi rekli - USTAŠE I GUJE. 

 

Danas se pitam samo jedno: Što bi od Hrvatske bilo da je partizani nisu "oslobađali"? Eh, da mi je vidjeti je ponosnu i lijepu kao nekada!

 

- Vaš Zlaja -

 

Zlatko Ivić - Komentar - Crne Mambe

 

Foto: UCM

 

 

Autor: Zlatko Ivić

 

 Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Zlajo

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 267 gostiju i nema članova online

A- A A+
Dijaspora treba imati više zastupnika u Saboru od manjinaca:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com