Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

KULTURA
MOZAIK

Humanitarni koncert “Zovem prijatelje moje” za Zakladu vojne solidarnosti

 
Koncert HRM-a
 

 

KULTURA: Mozaik

 

 

 

Orkestar Hrvatske ratne mornarice održao je humanitarni koncert “Zovem prijatelje moje” za Zakladu vojne solidarnosti u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u ponedjeljak, 17. veljače 2020. godine.

 

Koncertu su nazočili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević, načelnik Glavnog stožera OSRH general zbora Mirko Šundov, zamjenik načelnika GS OSRH general-pukovnik Drago Matanović te brojni visoki dužnosnici i časnici Ministarstva obrane i Oružanih snaga RH.

...

Orkestrom je ravnao Tonći Ćićerić, a na koncertu su nastupili i Klapa HRM-a “Sveti Juraj”, glazbeni sastav Mjesni odbor te solisti Zorica Kondža, Jelena Rozga, Mia Dimšić, Ivo Amulić, Giuliano, Alen Nižetić, Marko Tolja, Goran Karan, Tedi Spalato, Tiho Orlić, Marko Kutlić, Ana Uršula Najev i Petar Dragojević.

 

Koncert HRM-a

 

Na autorskoj večeri Tomislava Mrduljaša izvođači su pjevali autorske pjesme Jugo, Gori more, Bez tebe, Ješka od ljubavi, Ćutin se lipo, Srna i vuk i brojne druge, a neke su pjesme obrađene u posebnim aranžmanima prilagođenima za gudački kvartet.

Skladatelj i producent Tomislav Mrduljaš redovni je član Hrvatskog društva skladatelja. Dobitnik je niza nagrada i priznanja, od kojih je i nagrada ‘Porin’ za pjesmu i hit godine Jugo.

Orkestar Hrvatske ratne mornarice osnovan je 1991. u Splitu izrastavši do danas u istaknutog promicatelja kulturnog života sredine iz koje je i nikao. Od 2008. Orkestar HRM-a djeluje u sastavu Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske, a zapovjednik Orkestra je bojnik Milan Milas.

Sav prihod od prodaje ulaznica donirat će se Zakladi vojne solidarnosti.

Zaklada vojne solidarnosti djeluje sa svrhom promicanja humanitarnoga djelovanja i potpore djelatnicima Ministarstva obrane i pripadnicima Hrvatske vojske pri svim oblicima stradavanja i ugrožavanja njihova socijalnog statusa.

U godinu dana djelovanja Zaklada je pružila potporu više od 60 obitelji, dodijelila više od 1.300.000,00 kuna te osigurala besplatan smještaj u hotelu “Zvonimir” u Zagrebu onima kojima je to bilo potrebno.

 

Koncert HRM-a

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

Mozaik

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 517 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com