Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Milanovićeve geste popravljaju hrvatsko-srpske odnose"

 
Milorad Dodik
 

 

Novosti iz svijeta

 

Dužnosnici bosanskih Srba okupili su se u petak u Bosanskoj Gradišci kako bi tamo na svoj način obilježili 25. obljetnicu oslobađanja zapadne Slavonije u operaciji "Bljesak", a član Predsjedništva BiH Milorad Dodik tom je prigodom kazao kako je to još jedan podsjetnik na tešku povijest hrvatsko-srpskih odnosa.

 

"Sva naša povijest vezana je za to da jedni obilježavaju pobjede a drugi komemoracije", kazao je Dodik novinarima nakon što je položio vijenac na spomenik kojega su lokalne vlasti u Bosanskoj Gradišci podignule u znak sjećanja na Srbe poginule tijekom operacije "Bljesak".

...

Istaknuo je kako mu je ipak bilo drago čuti da je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović napustio obilježavanje u Okučanima jer su se tamo pojavili natpisi "za dom spremni".

"To je dobar put da se odnosi postupno normaliziraju i vjerujem da će Hrvati kao i Srbi naći način miroljubive koegzistencije u kojoj neće biti sukoba i u kojoj ćemo sačuvati sjećanje na žrtve", kazao je Dodik.

Potom je naširoko elaboririrao svoje viđenje povijesti i odnosa među narodima u regiji od uspostave Vojne krajine pa do raspada SFRJ i uspostave daytonske BiH uz konstataciju kako su sva prijelomna zbivanja značila "golgotu za Srbe".

Zaključio je kako je njima stoga najvažnija zadaća osigurati postojanje vlastite nacionalne države a upravo to je, po njegovim riječima, današnji entitet RS.

"Branit ćemo slobodu naroda i njegovu državu RS onako kako se brani i Srbija", kazao je Dodik.

Dodao je da u RS-u neće olako prihvatiti integracije koje im se nude jer im je najvažnije očuvati svoju državnost za koju tvrdi da je zajamčena Daytonskim sporazumom.

Oštro je napao Ured visokog predstavnika međunarodne zajednice (OHR) nazvavši ga "neprijateljskom organizacijom" koju treba ignorirati.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 465 gostiju i nema članova online

A- A A+
Vaš izbor VBA:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com