Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HV

Svi polaznici obuke pokazali su iznimno visku razinu samoinicijative, a kao najbolji polaznik obuke, istaknuo se nadnarednik Tomislav Slatki

 
Završena obuka obučavatelja za C-IED/UXO procedure
 

 

PRESS

 

 

U vojarni “110. Brigade HV” u Kamenskom, Karlovac, u petak, 4. rujna 2020. završila je dvotjedna obuka obučavatelja za procedure suprotstavljanja improviziranim eksplozivnim napravama i neeksplodiranim ubojnim sredstvima (Countering Improvised Explosive Devices and UneXploded Ordnance–C-IED/UXO), uručenjem potvrda o osposobljenosti osmorici polaznika obuke.

 

Obuku obučavatelja za C-IED/UXO procedure provela je Inženjerijska pukovnija HKoV-a, u vojarni “110. brigade HV” – Kamensko i na vojnom poligonu “33. inženjerijske brigade” – Cerovac, a u provedbu obuke uspješno su implementirana iskustva stečena u NATO i UN vođenim operacijama i misijama.

...

Voditelj obuke bio je natporučnik Ivan Baković, a obučavatelji stožerni narednik Nikolino Šušak, skupnik Ivica Buhin i skupnik Igor Martić. Svi polaznici obuke pokazali su iznimno visku razinu samoinicijative, a kao najbolji polaznik obuke, istaknuo se nadnarednik Tomislav Slatki, pripadnik Inženjerijske pukovnije.

Riječ je o obuci koja se provodi u cilju osposobljavanja novih obučavatelja, koji će implementirati stečena znanja i vještine za provedbu C-IED/UXO procedura u svojim postrojbama. Polaznici se obučavaju do zahtijevanih standarda provedbe, koji predstavljaju preduvjet za uspješnu zaštitu vlastitih snaga i kako bi se dostigla zahtijevana razina interoperabilnosti s ostalim NATO snagama.

Polaznici koji su uspješno završili obuku mogu samostalno planirati i provesti pripremu za obuku, provesti pripremu obučavatelja, osoblja koje podupire provedbu obuke i obučavanih te uspješno provesti obuku.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 365 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com