Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Federer: Bio je bolji, bolje je udarao lopticu i servirao
Borna: Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam ikad odigrao
 
Borna Ćorić
 

PRESS:  Sport

 

 

TENIS

 

 

Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u finale ATP turnira iz serije Masters 1000 u Šangaju nakon što je u polufinalu svladao prošlogodišnjeg pobjednika, legendarnog Švicarca Rogera Federera sa 6:4, 6:4 za sat i 14 minuta igre.


Ćorić je do druge uzastopne pobjede protiv Federera, svladao ga je i u lipnju u finalu Hallea, stigao dominantnom predstavom, kako na servisu tako i sjajnim udarcima s osnovne linije.

...

Mladi je Zagrepčanin tijekom čitavog susreta izgubio samo devet poena u 10 gemova na svom početnom udarcu, a u niti jednom gemu nije izgubio više od dva poena. S druge strane, dva je puta uspio oduzeti servis Federeru i to svaki put u prvoj igri seta te nije dopustio suparniku niti jednu break-priliku.

Ćorić je počeo izvrsno, već u prvom gemu je poveo 0:40 i iskoristio je treću break-loptu, a zatim je prednost zadržao do kraja dionice. Iako je Švicarac pri kraju počeo sve bolje reternirati, Borna mu je više nego dobro parirao vrlo uvjerljivim servisom, pa je kod 5:4 dobio ključni gem bez izgubljenog poena.

Još bolje Hrvat je otvorio drugi set, opet je u prvom gemu oduzeo Švicarcu početni udarac, a zatim vrlo uvjerljivo odservirao za vodstvo 2:0 u gemovima. Kod 4:3 imao je Borna 0:30 i break-loptu kod 30:40, no izvukao se privremeno drugi igrač svijeta. Ipak, Borna je do kraja sigurno odservirao i došao do velike pobjede.

Ćorić je sjajno servirao, imao je čak 78 posto ubačenog prvog servisa, osvojio je 84 posto poena nakon ubačenog prvog te 73 posto poena nakon ubačenog drugog servisa i stigao do svog prvog finala na turnirima iz serije Masters 1000 u karijeri. Nedjeljni finale Ćoriću će biti peti u karijeri, ali sva četiri dosadašnja stizala su na turnirima nižega ranga. Dosad je osvojio Marrakech prošle i Halle ove godine, uz poraze u finalima Chennaija i Marrakecha u 2016. godini.

Suparnik u finalu bit će mu srpski tenisač Novak Đoković, koji je u polufinalu uvjerljivo nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:2, 6:1 za samo sat vremena igre. Đoković je plasmanom u finale Šangaja osigurao uspon s trećeg na drugo mjesto na sljedećoj ATP ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak, a ovo mu je bila 17. uzastopna pobjeda.

Đoković i Ćorić dosada su se susreli dva puta, oba puta na zemljanoj podlozi i oba je puta uspješniji bio Đoković, u Madridu 2016. i Monte Carlu ove godine.

Borna Ćorić ove godine napokon je eksplodirao, 21-godišnjak je počeo 2018. na 48. mjestu ATP ljestvice, a plasmanom u finale Šangaja osigurao je 13. poziciju na ATP ljestvici koja će izaći u ponedjeljak!

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

Bio je to jedan od najboljih mečeva koje sam ikad odigrao. Jednostavno sam dobro osjećao lopticu, rekao je Ćorić. Servirao sam najbolje u životu, to je sigurno. Gađao sam kuteve ili u tijelo. Sve je prolazilo. Odigrao sam puno bolje od svojeg uobičajnog nivoa. Moj standardni nivo je ove godine bolji nego prošle, ali ne mogu reći da je to moj uobičajni nivo, zaključio je.

Federer je bio branitelj naslova u Šangaju, ali danas preko Ćorića nije išlo.

Bio je bolji, bolje je udarao lopticu i servirao. To je to, rekao je Federer. Imao je mnogo više prilika od mene. Loše sam krenuo u oba seta, dodao je. 

Suparnik u finalu bit će mu srpski tenisač Novak Đoković koji je u polufinalu uvjerljivo nadigrao Nijemca Alexandera Zvereva sa 6:2, 6:1 za samo sat vremena igre. Đoković je plasmanom u finale Šangaja osigurao uspon s trećeg na drugo mjesto na sljedećoj ATP ljestvici koja će biti objavljena u ponedjeljak, a ovo mu je bila 17. uzastopna pobjeda.

Nedjeljni finale igra se od 10.30 sati.

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1. Twitter

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT/Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 250 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com