Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Hrvatska je nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. godine konačno dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu nakon sedam dugih godina
Senzacionalna pobjeda Filipa Zubčića u Japanu!
 
Filip Zubčić
 

PRESS:  Sport

 

 

SKIJANJE

 

 

Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostvario je svoju prvu pobjedu u Svjetskom kupu osvojivši prvo mjesto u veleslalomu održanom u subotu u Yuzawa Naebi u Japanu!


Hrvatska je tako nakon Ivice Kostelića i njegove pobjede u Kranjskoj Gori 2013. godine konačno dočekala prvo mjesto u Svjetskom kupu nakon sedam dugih godina! Zubčiću je ovo najveći uspjeh karijere nakon drugog mjesta u Adelbodenu i četvrtog mjesta iz Garmischa. Zanimljivo, "Zubo" je i prvi hrvatski pobjednik u veleslalomu uopće, čak ni velikom Ivici to nije uspjelo, najbolji rezultat u veleslalomu bilo mu je drugo mjesto.

...

Hrvatski skijaš pobijedio je nakon sjajne druge vožnje, pošto je u prvoj vožnji ostvario 12. rezultat.

Drugi je bio Švicarac Marco Odermatt sa zaostatkom od 0,74 sekunde, dok je treći bio Amerikanac Tommy Ford koji je za Zubčićem zaostao 1,07 sekundi.

Filip je startao s 13. mjesta i u prvoj vožnji bio je solidan, napravio je, doduše, jednu veliku pogrešku, sve u svemu dovoljno za sekundu i 58 stotinki zaostatka. Uvjeti na stazi bili su teški, gotovo ljetni, no usprkos tome, u drugoj vožnji Filip Zubčić odskijao je fantastično i zatim je samo promatrao kako skijaši nakon njega, za koje je staza bila sve lošija i lošija, zaostaju više od sekunde.

Norvežanin Henrik Kristoffersen nakon prve vožnje imao je sekundu i 58 stotinki prednosti, no nakon druge zaostajao je nevjerojatnih sekundu i 14 stotinki!

 

 
 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1. scrshot HRT

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 266 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com