Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

"Izuzetno sam ponosan na sve naše sportaše, njihov trud i na uspješnom predstavljanju Hrvatske"
Završene ZOI gluhih: Hrvatska se vraća s tri bronce
 
ZOI
 

PRESS:  Sport

 

 

ZOI

 

 

U talijanskoj provinciji Sondrio završene su Zimske olimpijske igre gluhih, a Hrvatska se vraća s tri brončana odličja.

Skijašica Rea Hraski osvojila je dvije brončane medalje, u spustu i superveleslalomu, a jednu hrvatska šahovska reprezentacija. 

...

Zadnjeg dana šahovskog turnira Hrvatska je branila poziciju trećeg mjesta na tablici. Hrvatskoj je dovoljan bio remi protiv Uzbekistana i 0.5 boda Rusa u susretu Rusija - Poljska. Budući da je u takvim situacijama teško kalkulirati, šahisti su dali sve od sebe i slavili rezultatom 2.5-1.5, te tako za Hrvatsku osvojili povijesno olimpijsko odličje u šahu.

Oduševljen sam i ponosan na svoje suigrače, ovo je povijesni rezultat. Upravo su medalje radost i motivacija za dalje, rekao je Darko Švec, dugogodišnji kapetan šahovske reprezentacije, koji je nosio zastavu na zatvaranju Igara. 

Hrvatska ženska curling ekipa gluhih osvojila je četvrto mjesto, a kapetanica reprezentacije Marijana Božić je istaknula: "Borile smo se koliko smo mogle i Hrvatska može biti ponosna na ostvareni rezultat u tako jakoj konkurenciji, te s obzirom na to kakve uvjete imamo u odnosu na druge zemlje". 

- Jako smo zadovoljni nastupima naših sportaša, bio je to najuspješniji nastup u povijesti Zimskih olimpijskih igara gluhih jer smo osvojili rekordan broj medalja, tri bronce. Također, milimetri su dijelili našu žensku curling reprezentaciju od osvajanja još jedne medalje. Izuzetno sam ponosan na sve naše sportaše, njihov trud i na uspješnom predstavljanju Hrvatske, na čemu im čestitam, a posebno osvajačima medalja, Rei Hraski i šahistima. Oni su u vrlo jakoj konkurenciji pokazali da smo sportska velesila i među gluhima. Iskoristio bih i ovu priliku te se zahvalio SDUŠ-u i Sportskom savezu Grada Zagreba na podršci i svima koji su bili uz nas. Također, zahvaljujem se medijima koji su nas pratili i izvještavali o našim uspjesima, rekao je Oliver Lušić, predsjednik Hrvatskog sportskog saveza gluhih. 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1. HSSG

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 248 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com