Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

"Posebna čast i motivacija je boriti se pod hrvatskom zastavom"
Preminuo legendarni hrvatski majstor borilačkih vještina Branko Cikatić
 
Branko Cikatić
 

PRESS:  Sport

 

 

KICK-BOXING

 

 

U Splitu je nakon duge i teške bolesti umro legendarni hrvatski majstor borilačkih vještina Branko Cikatić u dobi od 65 godina.


Cikatić je rođen 3. listopada 1954. u Splitu, a bio je istaknuti profesionalac u kick-boxingu i tajlandskom boksu. U amaterskom kick-boxingu bio je svjetski prvak 1981. godine, a europski prvak 1979., 1980., 1981., 1982. i 1983. godine. Nastupajući kao profesionalac, bio je svjetski prvak 1987., 1988., 1989. i 1992. godine, a europski prvak 1986. godine, dok je 20. travnja 1993. u Japanu postao pobjednik prvog K-1 "grand prix" turnira.

...

Ukupno je 13 puta bio svjetski prvak u raznim disciplinama, dok je odlukom Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora, razmijevajući da u prvoj godini samostalnosti Hrvatska nema svoja veleposlanstva ni konzulate, imenovan za poklisara u Njemačkoj.

Svoj sportski put Cikatić je započeo u Karate klubu Solin, potom u Karate klubu Hajduk iz Splita, gdje je jedno vrijeme obnašao i dužnost tajnika.

Branko Cikatić, ili u Solinu Masa, nikada nije skrivao svoje izuzetno domoljublje, stoga je Hrvatski tigar, u vrijeme najtežih dana za Domovinu, prenosio istinu o Hrvatskoj i Domovinskom ratu diljem svih kontinenata, naglašavajući ulogu hrvatskih sportaša kao svojevrsnih hrvatskih veleposlanika u promicanju pravedne istine o Hrvatskoj.

Tako je mučeničke 1991. hrvatske godine jednom izjavio:

- U Japanu, Tajlandu i Koreji nisu čuli za Hrvatsku, ali zato većina zna za Ivaniševića, Kukoča i mene. Upravo zbog toga, posebna čast i motivacija je boriti se pod hrvatskom zastavom.

Učinio je mnogo i na osnivanju Hrvatsko-japanskog društva, koje uz sportske aktivnosti uključuje poslovne i kulturne kontakte. Radio je mnogo na prezentaciji hrvatskim proizvoda u zemljama Dalekog istoka, poglavito Japana, bio je pokretač raznih humanitarnih akcija, a dao je i svoj obol u mnogim prilikama.

 

 
 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1. HRT/Pixsell

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: Hina

 

 

 

Vezani naslovi

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 260 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com