Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Skukan: Naši polaznici moraju biti visokomotivirani, kvalitetni i dobro obučeni vojnici

Završen tečaj za ovlaštenu službenu osobu Vojne policije

 

Vojna policija

 

PRESS

 

Povodom završetka Tečaja za osposobljavanje ovlaštenih službenih osoba vojne policije (OSO VP) u utorak, 6. lipnja 2017., u vojarni "Croatia" u Zagrebu održana je svečanost na kojoj su polaznicima Tečaja uručene beretke, vojnopolicijske značke i uvjerenja o završetku Tečaja.

 

Svečanosti su nazočili izaslanik načelnik Glavnog stožera OS RH brigadni general Zelić, načelnik Sektora za vojnopolicijske ovlasti MORH-a brigadir Vlado Kovačević, zapovjednik Pukovnije VP-a brigadir Mate Radoš i prvi dočasnik Pukovnije Vojne Policije stožerni narednik Igor Kovačević.

...

Tečaj je trajao 17 tjedana, odnosno 560 obučnih sati, a sastojao se od teorijskog i praktičnog dijela. Teorijski se dio provodio u središtu "Alfred Hill", a praktični dio u satnijama temeljne Vojne policije. U provedbi Tečaja sudjelovali su i pripadnici MUP-a RH.

Po završetku Tečaja OSO VP za najboljeg je polaznika nagrađen vojnik Josip Požega, a pisano su pohvaljeni natporučnik Dragan Miličević, nadnarednica Jadranka Kulić, vojnik Ante Gašpar i vojnik Matija Radielović.

 

Pukovnija Vojne policije postrojba je s posebnim uvjetima popune, selekcija za vojnog policajca zahtijeva provjeru motoričkih i psihičkih sposobnosti, dodatni zdravstveni pregled i sigurnosnu provjeru.  "Naši polaznici moraju biti visokomotivirani, kvalitetni i dobro obučeni vojnici, dokazani kroz minimalno godinu dana u nekoj od postrojbi OSRH", naglasio je zapovjednik Središta Vojne policije za obuku "Bojnik Alfred Hill" pukovnik Mile Skukan.

Voditelj tečaja časnički namjesnik Božo Radat istaknuo je kako su Sadržajem plana i programa izobrazbe, polaznici osposobljeni za provedbu vojnopolicijskih poslova i zadaća i primjenu vojnopolicijskih ovlasti te je kod njih razvijen osjećaj za temeljne vrijednosti pripadnika VP OS RH. 
Tečaj je proširen i novim nastavnim sadržajima, poput obuke sa sredstvima prisile (intervencijska palica „Tonfa“, električni paralizator „Taser“), a po prvi put u sklopu Tečaja uvršten je i posjet polaznika Tečaja s instruktorima i djelatnicima Središta gradu Vukovaru.

Nakon završetka Tečaja svi su polaznici raspoređeni u satnije temeljne Vojne policije i izvršavat ce vojnopolicijske zadaće.

 

 

PRESS - UCM

 

 Foto: VP/M. Frankić

 

 

Priredio: UCM

Izvor: morh.hr

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 364 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com