Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 
 
Plenković i Kern
Hrvatsko-austrijski odnosi su jako dobri i bliski
 

 

Plenković - Kern

 

Novosti iz svijeta
 
 

Predsjednik hrvatske vlade Andrej Plenković i austrijski kancelar Christian Kern potvrdili su u Beču dobre i bliske odnose dviju zemalja istaknuvši da će i današnji susret doprinijeti njihovom daljnjem unapređenju.

 

"Bilateralni odnosi Hrvatske i Austrije su jako dobri i bliski, a današnji susret doprinijet će njihovom daljnjem unapređenju", naglasili su u izjavi novinarima nakon susreta kancelar Kern i hrvatski premijer, kojemu je ovo i prvi posjet Austriji u svojstvu šefa hrvatske vlade.

...

"Hrvatska je za Austriju pouzdan partner u Europi, a današnjim susretom naše jako dobre odnose dalje produbljujemo", rekao je je austrijski kancelar podsjetivši kako u Hrvatskoj djeluje preko 700 austrijskih tvrtki te kako je Hrvatska omiljena destinacija za odmor Austrijancima. Kern je istaknuo da je Hrvatska jedan od najvažnijih partnera Beča u Europi i EU-u.

"Imamo vrlo bliske bilateralne odnose, a Austrija je drugi najveći gospodarski partner po ulaganjima u Hrvatskoj", kazao je hrvatski premjer.

"Imamo izvrstan politički dijalog koji vodimo na svim razinama, a ovo  je još  jedan korak u daljnjem jačanju naše suradnje koja se ove godine dodatno manifestira kroz pojačanu kulturnu suradnju u okviru godine kulture Austrija -Hrvatska 2017." rekao je Plenković.

Plenković i Kern razgovarali su o europskom perspektivama država jugoistoka Europe, Brexitu, pitanjima migracija i izbjegličke krize. Složili su se da je važno da Europska unija održi europsku perspektivu za zemlje regije.

"Jedinstveni smo u tome da je veoma važna pristupna perspektiva za zemlje kandidate. Zemljama jugoistoka Europe želimo poslati zajednički ohrabrujuće signale, jer smo mi i najveći zagovornici njihovog pristupa u EU, uz ispunjenje kriterija", kazao je Kern.

"U tim pitanjima postigli smo veliki stupanj suglasja", potvrdio je i hrvatski premijer složivši se sa svojim austrijskim kolegom o tome da Hrvatska i Austrija žele prema jugoistoku Europe djelovati stabilizirajuće te snažno podupirati europski put zemalja regije.

Hrvatski premijer susreo se tijekom posjeta Austriji i s austrijskim predsjednikom Alexanderom van der Bellenom. Plenković će u diplomatskoj akademiji u Beču održati predavanje "Budućnost EU-a ", a u hrvatskom veleposlanstvu susrest će se i s predstavnicima udruga hrvatske zajednice i udruga gradišćanskih Hrvata u Austriji.

 
 Foto: 1. HRT

Autor: UCM

Izvor: HRT

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 306 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com