Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Dačić: Neka se Hrvatska ispriča za genocid i etničko čišćenje u NDH
Dačić reagirao je na priopćenje hrvatskog MVEP-a

 
Dačić

Novosti iz svijeta

 

 

Srbijanski ministar vanjskih poslova Ivica Dačić reagirao je na priopćenje hrvatskog MVEP-a da njegove izjave otežavaju pomirenje i u beogradskom tisku poručio da se Hrvatska treba ispričati Srbima za genocid i etničko čišćenje u doba NDH prije nego li počne dijeliti lekcije drugima.

"Ispričajte se Srbima za genocid i etničko čišćenje u vrijeme NDH pa onda možete dijeliti lekcije drugima", rekao je Dačić za današnje izdanje Politike, u povodu priopćenja Ministarstva vanjskih i europskih poslova da svojim kritikama na račun premijera Andreja Plenkovića izvrće povijest i negiranjem činjenica otežava istinsku pomirbu.


Dačić je, nadovezujući se na Plenkovićevu ocjenu da je proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana, izjavio za Politiku kako je samo pitanje znači li reintegracija i vraćanje protjeranih, jer sada u Hrvatskoj živi 180.000 Srba od 560.000, koliko je ih živjelo 1991. godine.

- Ili je to reintegracija samo onih koje nisu pobili, protjerali ili pokatoličili, kako je to isto izrekao Mile Budak, naveo je Dačić.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

On je u povodu Plenkovićeve poruke da nema pomirenja bez istine o tome da je Srbija izvela agresiju na Hrvatsku, upitao i kako Srbi iz Hrvatske mogu izvesti agresiju sami na svoj teritorij na kojem su živjeli. Dačić naglašava da je pomirenje moguće samo uz međusobno poštovanje, uz potenciranje zajedničkih interesa umjesto onoga u čemu se Srbija i Hrvatska ne slažu.

MVEP
Dačić je prije za beogradske Večernje novosti nazvao bestidnom izjavu premijera Plenkovića na božićnom domjenku u SNV-u da je proces mirne reintegracije jedna od najvećih ostavština prvog hrvatskog predsjednika Franje Tuđmana.

Foto: 1.  Tomislav Krasnec/PIXSELL

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 616 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr