Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

"Europska komisija nije stranka u tom procesu"
Timmermans: Spor oko arbitraže moraju riješiti Slovenija i Hrvatska

 
Arbitraža

Novosti iz svijeta

 

 

Potpredsjednik Europske komisije Frans Timmermans koji je boravio u posjetu Ljubljani kao "spitzenkandidat" europske grupacije socijaldemokratskih stranaka pred svibanjske izbore za europarlament odbacio je u razgovoru za Slovensku televiziju ocjenu da je Komisija bila neuspješna kad je riječ o hrvatsko-slovenskom graničnom prijeporu, kazavši da spor oko arbitraže dvije države članice moraju riješiti same.

...

f"Europska komisija o tome se je dovoljno jasno izrazila. Arbitraža je dala rezultat i smatramo da to sada treba primijeniti u obje države, ali se o tome moraju dogovoriti dvije države same. Komisija na tome ustraje, ali sama nema druge uloge - to je spor dviju država", kazao je Timmermans u razgovoru za Slovensku televiziju, upozorivši da nerješavanje tog pitanja može imati negativni utjecaj u regiji.

-Loše je kad dvije države imaju granični spor, kakav je to onda uzor za druge ako se EU bude širila na područje u kojemu je toliko graničnih prijepora?, upitao Timmermans, dodavši da mora postojati način da se to riješi i da je došlo vrijeme da se Hrvatska i Slovenija dogovore kako primijeniti arbitražno rješenje.

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

"One to moraju učiniti same, Europska komisija nije stranka u tom procesu", naglasio je Timmermans na mišljenja u Sloveniji da bi Komisija trebala odlučnije posredovati u sporu ili se pridružiti tužbi Slovenije koju je protiv Hrvatske povela pred sudom EU-a u Luksemburgu oko arbitraže.

Timmermans je u Sloveniji bio gost predsjednika slovenskih Socijalnih demokrata (SD) Dejana Židana koji je rekao da im taj posjet daje "odatnu energiju da se ta stranka u kampanji pred europske izbore bori za Uniju u koju slovenski socijaldemokrati vjeruju.

- To je Unija koja je uspješna, odvažna, a u isto vrijeme solidarna i pravedna. Unija mora biti uspješna i odvažna kako bi bila globalno konkurentna, ali mora biti pravedna i solidarna, a treba štititi i interese manjih nacija, kazao je Židan, predsjednik slovenskog parlamenta i koalicijski partner u vladi premijera Marjana Šarca.

 

 

Foto: 1. hrt.hr

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 216 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr