Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Desnica tvrdi da je slovenska policija sve do sada "zataškavala" slučajeve u kojima je utvrđeno da migranti vrše i kaznena djela krađa ili prijetnji
Migranti oteli Slovenca, njegovim automobilom pobjegli u Italiju

 
Migranti

Novosti iz svijeta

 

 

Slovenska policija potvrdila je da joj je talijanska policija predala trojicu stranih državljana osumnjičenih za ilegalni prijelaz granice i za otmicu 79-godišnjaka iz sela  Mali Nerajec u općini Črnomelj, s čijim su automobilom u srijedu pobjegli u Italiju.

- Riječ je o 25-godišnjem Marokancu i dvojici državljana Alžira, obojice starih 18 godina, a talijanski organi su ih već predali slovenskoj policiji i nalaze se u pritvoru u Kopru - kazao je na konferenciji za novinare Tomaž Peršolja, šef odjela za organizirani kriminal.

...

Policija traga za četvrtim osumnjičenikom, osobom koja je, prema navodima otetog, izašla iz automobila nedaleko granice s Italijom, gdje su oslobodili i otetog muškarca.

Policija je istragom ustanovila da su osumnjičenici u srijedu pristupili 79-godišnjaku u njegovu vinogradu i zamolili vode, a nakon toga mu prijeteći nožem oduzeli automobilske ključeve, te ga svezali i ugurali u prtljažnik, kazao je Peršolja.

Nakon višesatne vožnje skoro do talijanske granice, kod sela Prelože pri Lokvi,  pustili su ga iz automobila i oslobodili konopca kojim je bio vezan, navode u slovenskoj policiji.

Talijanska policija je osumnjičene migrante uhitila u Bazovici kod Trsta, dok za četvrtim iz skupine traga slovenska policija.

Zamjenik ravnateljice slovenske policije Jože Senica kazao je da je postupkom kontrole ustanovljeno da je policija svu trojicu otmičara već imala u postupku krajem prošlog mjeseca, kad su ih nakon što su u Sloveniju bili ušli ilegalno, vratili hrvatskoj policiji.

Senica je kazao da Slovenija još uvijek vrijedi kao vrlo sigurna država i da kontrolira uspješno vanjsku granicu Schengenskog prostora, no da ne isključuje da bi se sličan događaj kao jučer mogao i ponoviti.

Slovenske oporbene stranke desnog spektra zatražile su da se o događanjima uz granicu i stanju sigurnosti u vezi migrantske problematike očituje vlada, a čelnik oporbe i bivši premijer Janez Janša zahtijreva da se o slučaju raspravlja na proširenoj sjednici Vijeća za nacionalnu sigurnost na koju bi pozvali i opozicijske lidere.

Desnica tvrdi da je slovenska policija sve do sada "zataškavala" slučajeve u kojima je utvrđeno da migranti, nakon što uđu u Sloveniju, ilegalno vrše i kaznena djela krađa ili prijetnji te da se iz političke oportunosti zbog lijeve koalicije na vlasti  na te slučajeve  često "žmirilo".

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 323 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr