Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Glavni cilj je postići ono što europskim suverenistima nije uspijevalo već godinama: ujedinjenje koje bi establišmentu Europe pokazalo da postoji alternativa
Veliki desničarski skup u Italiji: 'Prema Europi zdravog razuma'

 
Italija

Novosti iz svijeta

 

 

"Italija na prvom mjestu. Prema Europi zdravog razuma”, slogan je susreta europskih populista koji u subotu poslijepodne u Milanu uoči Europskih izbora organizira talijanski vicepremijer, čelnik talijanske stranke Lega, talijanski ministar unutarnjih poslova, Matteo Salvini, doznaje N1info.

 

Glavni mu je cilj postići ono što europskim suverenistima nije uspijevalo već godinama: ujedinjenje koje bi establišmentu Europe pokazalo da postoji alternativa, piše N1.

...

U travnju su se u Parizu našli Matteo Salvini i Marine Le Pen iz francuskog Nacionalnog okupljanja i utvrdili cilj: žele osvojiti 120-150 mjesta u Europskom parlamentu, dakle 24-30 posto mandata, pokušati time staviti hipoteku na buduće moguće koalicije u Europarlamentu, te u novom mandatu bitno utjecati na preobrazbu Europske unije. Europske desničarske populističke stranke izbornu bi kampanju trebale zaokružiti zajedničkim manifestom čime najavljuju početak nove Europe.

Desni nacionalisti u Europskom parlamentu u ovom sazivu podijeljeni su tri bloka: Europa nacija i sloboda (ENF), koja uključuje Nacionalno okupljanje i Ligu, Europski konzervativci i reformisti (ECR) te Europa slobode i izravne demokracije (EFDD).

Na subotnjem okupljanju u Milanu potvrđena je lista predstavnika iz 11 zemalja, među njima 4 europarlamentarna zastupnika iz europskih klubova Europa nacija i sloboda i Europski konzervativci i reformisti. Svi dijele protivljenje imigraciji, multikulturalizmu, ljevici i EU-u, ali su podijeljene u vezi drugih ključnih pitanja, primjerice, ekononomskoj politici.

- sadržaj se nastavlja -

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

Sudionici skupa su:

1. Zaštitno lice francuske radikalne desnice - Marine Le Pen, čelnica francuske desne stranke Nacionalno okupljanje .

2. Čelnik nizozemske desnice, Geert Wilders -na čelu radikalno desne i euroskeptične nizozemske Stranke za slobodu. Poznat je kao veliki protivnik islama, svako malo ima niz skandaloznih izjava poput najave da će u nizozemskom parlamentu organizirati natjecanje u crtanju karikatura o proroku Muhamedu. Ima niz tužbi zbog vrijeđanja i poticanje na diskriminaciju.

3. Herald Vilimsky iz austrijske protuimigranstke krajnje desne Austrijske slobodarske stranke koja je predstavnik austrijske vladajuće koalicije, također iz Eurospkog Kluba zastupnika Europe nacija i sloboda čiji je potpredsjednik Vilimsky. Ministar za azil savezne države Donje Austrije, Gottfried Waldhäusl, koji je iz Slobodarske stranke Austrije, nedavno je donio dokument “Deset zapovijedi za migraciju” koji bi migranti trebali poštivati u Austriji, među ostalim, tražiti da nauče njemački, poštuju zakone Austrije, usvoje “austrijske vrijednosti” i podižu djecu u skladu s njima...

4. Jörg Meuthen europarlamentarni zastupnik AFD-a, Alternative za Njemačku, stranke s otvoreno neprijateljskim porukama prema strancima i muslimanima.

5. Anders Primdahl Vistisen, član predsjedništva Europskih konzervativca i reformista iz nacionalno konzervativne stranke s pečatom populističkog euroskepticizma Danska narodna stranka (Dansk Folkeparti).

6. Gerolf Annemans iz radikalno desne belginske stranke Vlaams Belang, europarlamentarac, Klub zastupnika Europe nacija i sloboda.

7. Veselin Mareshki, potpredsjednik Bugarske nacionalne skupštine, vođa stranke Volja (Voyla).

8. Boris Kollar, član Parlamenta Slovačke, vođa stranke EMS Rodina

9. Tomio Okamura, potpredsjednik Češkog Zastupničkog doma, voditelj SPD-a

10. Jaak Madison, član je estonskog parlamenta, potpredsjednik stranke EKRE

11. Laura Huntasaari, član finskog parlamenta, prvi potpredsjednik finske stranke.

te domaćin talijanske stranke LEGA na čelu sa Matteom Salvinijem.

 

 

Foto:  1. N1/AFP

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: N1

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 289 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr