Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS
HVU

Pukovnik Ozanjak posebno je spomenuo Damira Tomljanovića Gavrana a sjećanje je posvetio i Tihomiru Klobučaru koji je svoj život položio na oltar domovine tijekom operacije "Oluja"

 
Damir Tomljanović Gavran
 

 

PRESS

 

 

U vojarni “123. brigade HV” u Požegi u četvrtak, 22. listopada 2020. godine obilježena je 28. obljetnica ustrojavanja Dočasničke škole “Damir Tomljanović Gavran” Hrvatskog vojnog učilišta “Dr. Franjo Tuđman”.

 

Na svečanosti su nazočili izaslanik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta brigadir Ivica Pejaković, zamjenik zapovjednika Dočasničke škole pukovnik Goran Ozanjak, zapovjednik Bojne za temeljnu obuku pukovnik Ivica Markanjević, Prvi dočasnik HVU-a časnički namjesnik Denis Nikolaš te djelatnici i polaznici škole.

...

Izaslanik zapovjednika Hrvatskog vojnog učilišta, brigadir Ivica Pejaković tom prigodom naglasio je nemjerljiv doprinos Dočasničke škole u provedbi vizije sveobuhvatnog sustava izobrazbe i obuke vojnika i dočasnika. Kroz sustav slijedno-rastuće izobrazbe kao važne sastavnice profesionalnog vođenja i razvoja svakog pojedinca, osigurana je kontinuirana i kvalitetna izobrazba dočasničkog osoblja. Time je stvoren organiziran sustav u skladu s potrebama i zahtjevima Hrvatske vojske, ali i NATO partnera.

Zamjenik zapovjednika Dočasničke škole, pukovnik Goran Ozanjak govorio je o povjesnici Dočasničke škole. Posebno je spomenuo ime stožernog brigadira Damira Tomljanovića Gavrana po kome je škola dobila i ime, a sjećanje i uspomenu posvetio je i pripadniku Dočasničke škole, bojniku Tihomiru Klobučaru koji je svoj život položio na oltar domovine tijekom operacije “Oluja”.

Tijekom svečanosti djelatnicima su uručena promaknuća, nagrade i pohvale.

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: MORH

 

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

UCM

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 281 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com