Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO-a, uključujući politiku otvorenih vrata, podršku integraciji Sjeverne Makedonije"

 
Crna Gora - NATO
 

 

Novosti iz svijeta

 

 

Potpisivanjem Deklaracije o završetku procesa integracije u NATO u utorak u Podgorici Crna Gora je službeno ispunila sve obveze  i ciljeve preuzete prije dvije godine kada je postala punopravna članica tog saveza.

 

Deklaraciju su na svečanosti potpisali načelnik Generalštaba vojske Crne Gore Dragutin Dakić i zapovjednik Vrhovne komande Savezničkih snaga za transformaciju Andre Lanata.

...

„Vojska Crne Gore pristupit će profesionalno svakom zadatku kako bi dostigla NATO-ove standarde i pokazala da je vjerodostojna država i pouzdan saveznik u Alijansi“, kazao je Dakić i dodao da je članstvom u NATO-u Crna Gora ostvarila jedan od dva svoja vanjskopolitička prioriteta.

Lanata je rekao da je kraj procesa integracije Crne Gore "sjajan uspjeh" za tu državu, ali i za NATO u cjelini. Sjevernoatlanski savez još jednom je pokazao koliko je privlačan kao zajednica koja je voljna dijeliti i braniti zajedničke vrijednosti i principe.

“Vaš uspjeh je rezultat kolektivnog napora koji obuhvaća napore svih institucija u Crnoj Gori", istaknuo je Lanata.
Lanata se u Podgorici susreo i s crnogorskim predsjednikom Milom Đukanovićem koji je zahvalio na podršci Savezničkom zapovjedništvu u protekle dvije godine.

„Crna Gora ostaje aktivno posvećena prioritetima i pravcima djelovanja NATO-a, uključujući politiku otvorenih vrata, podršku integraciji Sjeverne Makedonije, kao i prisustvo u misijama Alijanse“ rekao je Đukanović.

Crna Gora je u lipnju 2017., na svečanosti u Washingtonu, predajom „instrumenata o pristupanju“ formalno postala 29. Članica NATO-a.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 257 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr