Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

HRZ na vježbi “Blue Flag 19” sudjeluje u ulozi promatrača

 
Blue Flag 19
 

 

Novosti iz svijeta

 

Zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Mato Mikić od 11. do 13. studenog 2019. godine sudjeluje na međunarodnoj zrakoplovnoj vojnoj vježbi “Blue Flag 19” u Izraelu.

 

Izraelsko zrakoplovstvo domaćin je zrakoplovne vojne vježbe “Blue Flag 19”, koja se održava od 3. do 12. studenog, u zrakoplovnoj bazi UVDA, sjeverno od Eilata.

...

Na vježbi će prvi put sudjelovati borbeni avion F-35 Izraelskog zrakoplovstva. Pored zrakoplovstva SAD-a, Grčke, Italije, Savezne Republike Njemačke i domaćina Izraela, angažirano je više od 1000 ljudi i 50 letjelica (borbenih aviona, helikoptera, transportnih zrakoplova i zrakoplova za potporu).

U sklopu vježbe provode se simulacije borbenih letova zrak-zrak i zrak-zemlja, neutralizacija prijetnje naprednim raketama zemlja-zrak i scenarije borbe na neprijateljskom teritoriju. Izraelsko ratno zrakoplovstvo organizira i provodi vježbu “Blue Flag 19” s ciljem podizanja svojih sposobnosti i sinergije s drugim zrakoplovstvima u međunarodnom okruženju.

HRZ na vježbi “Blue Flag 19” sudjeluje u ulozi promatrača, te je u tom kontekstu, pilot borbenog aviona MiG-21 Eskadrile borbenih aviona 91. zrakoplovne baze HRZ-a bojnik Mario Brajković sudjelovao u provedbi operativnog dijela vježbe kao časnik–promatrač.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 297 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr