Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Upućujem zahvale Vama osobno ministre i hrvatskoj državi za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika ovdje u Afganistanu"

 
Krstičević
 

 

Novosti iz svijeta

 

Zapovjednik NATO-ove misije Odlučna potpora i zapovjednik američkih snaga u Afganistanu general Austin Scott Miller zahvalio je Hrvatskoj i njezinim vojnicima za služenje u Afganistanu.


Miller
 se sastao s hrvatskim ministar obrane Damirom Krstičevićem u Zapovjedništvu NATO-ove misije u Kabulu, priopćeno je iz MORH-a. Krstičević, koji boravi treći dan u službenom posjetu Afganistanu, i general Miller razgovarali su o doprinosu RH u NATO-ovoj misiji Odlučna potpora, planovima NATO-a vezano uz budućnost te misije te o sigurnosnoj situaciji u Afganistanu.

...

- Hrvatskom narodu želim reći hvala. Služenje u Afganistanu je važno za sve naše države, važno je i za partnerstvo u NATO-u i bitno je zaštititi sve nas. Upućujem zahvale Vama osobno ministre i hrvatskoj državi za požrtvovnost i predano služenje vaših vojnika ovdje u Afganistanu, kazao je Miller. 

Krstičević je također izrazio zadovoljstvo sastankom s generalom Millerom, istaknuvši: "Hrvatska je jedna od 38 zemalja koja sudjeluje u misiji u Afganistanu. Zajedno s partnerima  pridonosimo uspostavi međunarodnog mira i sigurnosti, savjetujemo i mentoriramo afganistanske snage kako bi mogle preuzeti odgovornost za mir i sigurnost u svojoj državi. Drago mi je čuti da zapovjednik misije Odlučna potpora ima riječi hvale za hrvatske vojnike i zaista sam ponosan".

Uz obostrane riječi zahvale na predanom angažmanu u misiji, Krstičević i  Miller uputili su čestitke pripadnicima 11. hrvatskog kontingenta u Afganistanu i njihovim obiteljima u povodu nadolazećih blagdana. 

 

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: DPCM/MORH/Hina/HRT

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 350 gostiju i nema članova online

A- A A+
Zbog posebnih zdravstvenih preventivnih mjera najviše mi nedostaje:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr