Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

HELENA KRMPOTIĆ
Novac se "prao" u INA-i, "Velebitu" i off shore tvrtkama
Unosan posao UDBE i KOS-a s heroinom
 
UDBA iskaznica

 

 

UDBA i jugoslavenski vrh prve je milijune na ovim prostorima stekla švercom heroina. 60-tih godina prošlog stoljeća shvatili su da je to jako unosan posao pa su prešli na cigarete, kavu, alkohol i zlato.

 

U svemu su im pomagali talijani, koji su još za vrijeme rata heroin slali u Njemačku preko našeg teritorija.

...

U slovenskim arhivama pronađen je dokument u kojem stoji da je ministar vanjskih poslova Jugoslavije 1961. godine u Napulju kupio 46 tona sjemena konoplje. Za pretpostaviti je da ju je kupio od mafije, budući da je prodaja opijata u Italiji bila zabranjena. Heroin nam je dolazio iz Azije, a utovar i istovar se obavljao preko luke u Rijeci. U Bakru je bilo najveće skladište droge, koju su istovarivali zatvorenici Gologa Otoka. Tamo ih je slao tata od Duška Ljuštine, zloglasni čuvar i odgajatelj Gologa.

Nakon pada Rankovića, unosan posao s heroinom preuzima UDBA a potom i KOS, kojeg tretira JNA. Iz tog novca nastale su brojne kockarnice, banke, marine, trgovačka društva kao i sve druge tvrtke koje su poslovale s inozemstvom, poput Astre.

 

Sve to dokazao je profesor Rado Pezdrir i objasnio kako je obitelj Tedeschi, Vanja Špilajk, Vojko Santrić stjecala prve milijune. U slovenskim arhivima pronašao je i kako se prao novac u INI, Velebitu, off shore tvrtkama.

 

Kada se pitate zašto smo tu gdje jesmo i tko je pokrao ovu zemlju, onda će vam informacije o organiziranom kriminalu i mafiji koja vodi zemlju zadnjih 60 i više godine, biti ključne za odgovor na to pitanje.

 

Photo: 1. wikipedia

 

Helena Krmpotić

Autor: Helena Krmpotić

 

Helena Krmpotić

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 672 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com