Open menu

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

HELENA KRMPOTIĆ
330 tisuća blokiranih mogu itekako biti jezičac na vagi za sve buduće Vlade
Koliko su Živozidaši ozbiljni odnosno opasni za postojeće političke strukture?
 
Živi zid

 

 

Piše: Helena Krmpotić

 

 

Stranački kongres treće po redu političke opcije u Hrvatskoj, ako je vjerovati anketama, pokazao je kako je riječ o respektabilnoj stranci sa stvarnim ljudima, koji u Lisinski ne hrle po partijskom zadatku ili kako bi sreli nekoga tko će im pomoći uhljebiti se.

 

Živi zid je stvorio  HDZ i SDP, zahvaljujući krivim politikama koje vode jedni te isti posljednjih 30 godina. Bez njihovog nepotizma, stranačkog uhljebljivanja, kriminala, pljačke, korupcije, iseljavanja, nerada – danas ne bi bilo ni pune dvorane Lisinski u Zagrebu.

...

Koliko su Živozidaši ozbiljni odnosno opasni za postojeće političke strukture i vlastodršce najbolje pokazuje i činjenica kako nitko na njihov kongres iz redova saborskih kolega i zastupnika nije bio prisutan.

 

Pokret koji se pretvorio u političku stranku zapravo nalikuje na HDZ 90-tih godina, samo što su temelji okupljanja građana sasvim drugi – besparica, neimaština, ovrhe, deložacije, socijalna ugoženost.

Iako su čelnici daleko od te sirotinje koju danas predstavljaju (sjetimo se ljetovanja u skupocjenim hotelima i na jahtama), ta ista sirotinja nema drugog izbora jer on naprosto u Hrvatskoj ne postoji. Nitko osim Živog zida neće stati ispred interventne policije i štititi nečiji dom niti će se usuditi lopinama  u Saboru reći da su lopine.

Iako je cijela ideja oko onemogućavanja deložacija brojnih obitelji bila plemenita, većinu tih istih ostavila je s gorkom pilulom u ustima kada su stigli računi od države za troškove izbacivanja iz vlastitog doma. No, kako je riječ većinom o onima koji su godinama bez posla i s ovršenim računima, činjenica kako su im upravo Živozidaši nabili novi dug od 100-njak tisuća kuna im ništa ne znači, imajući da umu da se iz pakla ovrha i blokada ionako za života neće izvući.

Koliko je ta ista sirotinja mobilna i hoće li postati bitna – vidjet će se već na idućim izborima, a trenutno na njih pikira i aktualna predsjednica, znajući kako je riječ o masi ljudi, svi odreda punoljetni i s ovršenim računima.

 

Tih 330 tisuća građana mogu itekako biti jezičac na vagi za sve buduće Vlade, odnosno uvjet bez kojeg se ne može formirati vlast.

 

Kolikog praktičnog znanja za vođenje ove države točno imaju Živozidaši nije ni bitno, jer gori od ovih koji su to radili zadnja tri desetljeća zasigurno ne mogu ni biti.

 

 

 

Photo: DPCM / HINA/ Edvard ŠUŠAK/ es

 

Helena Krmpotić

 

Autor: Helena Krmpotić

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

Stavovi izraženi u ovom članku su autorovi i ne odražavaju nužno uredničku politiku Domoljubnog portala CM.

 

 

 

Helena Krmpotić

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 760 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com