Open menu

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

HELENA KRMPOTIĆ
Ono što trebamo ne postiže se prodajom državne imovine
U hrvatskom društvu potrebne su dvije ključne promjene
 
Promjene

 

 

Posljednjih tjedana pričamo o investicijama, prodaji HEP-a, BDP-u i koliko će rasti, kreditima koji dolaze na naplatu.

 

Sve mi se to čini besmisleno bez dviju ključnih promjena u hrvatskom društvu - promjenom Ovršnog zakona i lustracijom u pravosuđu, za početak.

...

Upravo su to dvije ključne promjene bez kojih ne možemo očekivati ni strane investitore ni povratak vjere hrvatskih građana u institucije ove države. Potonje koje se odnosi na pravosuđe zapravo bi trebalo biti kazneni progon svih onih koji ne rade u interesu naroda i zemlje i zahvaljujući kojima je ova država banana land.

Što se tiče Ovršnog zakona - upravo je 330 tisuća blokiranih nužna snaga za pokretanje bilo kakvih pozitivnih trendova u zemlji. Niti jedna niti druga tema nije na stolu Vlade niti sam čula da itko o njima raspravlja.

Nadam se kako vladajući shvaćaju koje su najvažnije i najhitnije promjene koje je potrebno donijeti u ovoj, prvoj godini mandata. Sve ostalo s čime se trenutno bavimo (HOS-ove spomen ploče, obiteljsko zlostavljanje, srpske provokacije) biti će stavljene u drugi plan kada građani budu mogli živjeti u ovoj zemlji od svoga rada, znajući da postoje institucije koje ih štite. Trenutno tako nešto nemaju pa je opravdano bavljenje temama koje teme ni nisu.

Mislim da nam je svima dosta prelijevanja iz šupljeg u prazno, što ideja prodaje HEP-a vraćanjem INE doista i jest. Ono što trebamo ne postiže se prodajom državne imovine niti je to rješenje hrvatskih problema.

 

Ako vladajući to ne shvaćaju neka se spuste s Gradeca i vide svojim očima kako živimo i što nam je potrebno. Za to im ne trebaju savjetnici niti previše mudrosti, samo malo razuma i volje za rješavanje problema.

 

Photo: 1. UCM

 

Helena Krmpotić

Autor: Helena Krmpotić

 

Helena Krmpotić

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 319 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com