Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

"Nakon ispaljivanja hitaca, migranti su se povukli"

 
migranti
 

 

Novosti iz svijeta

 

Policija na širem području Bihaća ima sve većih problema s ilegalnim migrantima, a ovog tjedna morala je koristiti i vatreno oružje intervenirajući zbog nemira u novom centru za njihov smještaj, potvrdio je u srijedu ministar unutarnjih poslova Nermin Kljajić.

 

Incident zbog kojega su policajci morali posegnuti za oružjem i pucati u zrak dogodio se u ponedjeljak kada se pobunilo oko 300 migranata smještenih u kampu "Lipa", dvadesetak kilometara udaljenom od Bihaća prema Bosanskom Petrovcu.

...

Kljajić, koji dužnost ministra obnaša u vladi Unsko-sanske županije, pojasnio je za portal "Dnevnog avaza" kako su migranti prosvjedovali tvrdeći da imaju lošu medicinsku zaštitu. U jednom su trenutku na zaštitare i policiju koja osigurava kamp počeli bacati kamenje, a smirili su se tek nakon što su policajci ispalili dva metka u zrak.

"Nije bilo ozlijeđenih policajaca. Nakon ispaljivanja hitaca, migranti su se povukli", kazao je Kljajić sugerirajući kako su migranti zapravo bili nezadovoljni time što im se ne dopušta izlazak iz kampa, a oni po svaku cijenu žele otići ka Bihaću.

Vijeće ministara BiH je po izbijanju epidemije prouzročene koronavirusom donijelo odluku kojom je ilegalnim migrantima zabranjeno slobodno kretanje po državi. 

Kljajić je poručio kako neće biti kompromisa te kako migranti moraju prihvatiti da im je sada dom u kampu "Lipa", koji je podignut kako bi se tamo smjestili svi oni koji su ranije boravili po parkovima i u napuštenim građevinama i za koje nije bilo mjesta u drugim kampovima.

Stanje u Bihaću normalizirano je nakon uspostave kampa "Lipa", kapaciteta do tisuću osoba, no sada problem imaju vlasti u Velikoj Kladuši, u kojoj ilegalni migranti i dalje borave na ulicama tog grada jer za njih nema mjesta u tamošnjem prihvatnom centru. Lokalne i županijske vlasti žele i izvan tog grada uspostaviti migrantski centar i tako raščistiti ulice i parkove.

 

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 304 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com