Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Ratni zločini počinjeni nad zatvorenicima bošnjačke nacionalnosti u vojnom zatvoru u Ljubuškom 1993.

 
HVO
 

 

Novosti iz svijeta

 

Sud Bosne i Hercegovine u četvrtak je smanjio kazne trojici pripadnika Hrvatskog vijeća obrane (HVO) ali je pravomoćno potvrdio kako su oni odgovorni za ratne zločine počinjene nad zatvorenicima bošnjačke nacionalnosti u vojnom zatvoru u Ljubuškom 1993. godine.

 

Prizivno vijeće suda BiH osudilo je bivšeg upravitelja zatvora Ivana Kraljevića na godinu i tri mjeseca zatvora a bivše čuvare Stojana Odaka i Vicu Bebeka na dvije i pol odnosno na godinu dana zatvora, prenijela je Balkanska istraživačka mreža (BIRN).

...

Kraljević je u prvostupanjskom postupku bio osuđen na dvije godine zatvora a Odak na sedam godina dok je kazna koja je izrečena Bebeku bila ista.

Oni su sada proglašeni krivim za nečovječno postupanje prema zatočenim Bošnjacima pri čemu je Kraljević kriv po zapovjednoj odgovornosti dok su druga dvojica osuđenika proglašeni krivim za izravno sudjelovanje u zlostavljanjima zatočenika.

U istom su predmetu u prvostupanjskom postupku krivnje oslobođena dvojica optuženika koji su također bili upravitelji zatvora u Ljubuškom u različitim razdobljima jer je sudsko vijeće procijenilo kako su oni svoju dužnost obavljali savjesno nastojeći osigurati zakonit tretman zatočenika.

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 365 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com