Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
 
SVIJET

Hrvatska i Portugal, zbog duge pomorske granice i obale, imaju prilike za razvoj suradnje u pomorskoj domeni
Krstičević s ministrima obrane Portugala i Kanade u Münchenu

 
Krstičević

Novosti iz svijeta

 

 

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević u sklopu izaslanstva koje predvodi predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na Münchenskoj sigurnosnoj konferenciji, koja se održava od 15. do 17. velječe 2019. godine.

 

Na marginama konferencije, ministar obrane Damir Krstičević održao je u petak, 15. veljače 2019. bilateralne sastanke s ministrom obrane Portugala Gomesom Cravinhom i ministrom obrane Kanade Harjitom Sajjanom.

...

Tijekom bilateralnog sastanka s ministrom obrane Portugala Gomesom Cravinhom, naglašeno je kako postoji obostrani interes za buduću obrambenu suradnju.

Ministar Krstičević najavio je skorašnje potpisivanje Sporazum o suradnji u području obrane koji će biti strateški i pravni okvir za daljnji razvoj odnosa na bilateralnoj razini.

Hrvatska i Portugal, zbog duge pomorske granice i obale, imaju prilike za razvoj suradnje u pomorskoj domeni, pogotovo u razmjeni iskustava Obalnih straža i u području borbe protiv  požara.

Na marginama konferencije, ministar Krstičević je tijekom bilateralnog sastanka s ministrom obrane Kanade Harjitom Sajjanom naglasio kako je Kanada prijateljska i partnerska zemlja s kojom Hrvatska ima pozitivne odnose podsjetivši na obrambenu suradnju koja je bila najintenzivnija kroz od 2007. do 2012. godine, kada je kroz  Military Training and Cooperation Program školovano 54 časnika OS RH: "Ovaj primjer je izvrstan doprinos razvoju hrvatskih obrambenih sposobnosti jer su visoko školovani ljudi najvrjedniji resurs svake vojske".

 

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: MORH

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

Novosti iz svijeta

Harley-Davidson Zagreb

hrenfrdeituk

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 203 gostiju i nema članova online

A- A A+
  • Pomoć oboljelim braniteljima
  • Podrška radu Udruge
U drugom krugu predsjedničkih izbora biti će:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

DOMOLJUBNI PORTAL - 2019 - CrneMambe.hr