Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

SVIJET

Talijanski premijer Matteo Salvini inzistira na tome da im se ne dopusti ulazak u Italiju

 
Migranti
 

 

Novosti iz svijeta

 

 

Spasilački brod s migrantima pokupljenim na Sredozemnom moru pristao je u subotu popodne u talijansku luku Lampedusu kršeći zabranu ulaska u talijanske teritorijalne vode, čime je došao u sukob s talijanskim vlastima u drugom sličnom incidentu u tjedan dana


Na spasilačkom brodu Alex, koji djeluje u sklopu talijanske organizacije Mediterranea, trenutno je više od 50 spašenih migranata. Brod je odbio ponudu Malte da krene prema toj zemlji navodeći da bi tako dugo putovanje dovelo u opasnost ljude koji su na brodu.

...

Talijanski premijer Matteo Salvini inzistira na tome da im se ne dopusti ulazak u Italiju.

Brod je pristao na istom doku na kojemu je prije tjedan dana pristao brod njemačke nevladine organizacije Sea-Watch, koji je udario u brod talijanske obalne straže i pristao u luku nakon što je prethodno proveo dva tjedna u međunarodnim vodama. 

Tv kanal SkyTG24 objavio je snimke pristanka broda i migranata koji stoje na palubi noseći na sebi crvene prsluke za spašavanje. 

Istodobno je njemački ministar unutarnjih poslova Horst Seehofer pozvao svog talijanskog kolegu Mattea Salvinija da otvori talijanske luke migrantima i okonča krizu na Mediteranu.

- Ne možemo biti odgovorni za brodove koji sa spašenim ljudima na palubama tjednima plutaju na Mediteranu jer ne mogu pronaći luku. Zato Vas pozivam da preispitate svoju poziciju odbijanja otvaranja pristupa talijanskim lukama, rekao je Seehofer.

- Zbog zajedničke europske odgovornosti i naših zajedničkih kršćanskih vrijednosti ne smije biti nikakve razlike u tome koja je humanitarna organizacija spasila migrante, od kuda dolazi posada i pod čijom zastavom brod plovi, dodao je njemački konzervativni ministar.

Priredila: Lorena Tulić

Izvor: Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija

 

 

Novosti iz svijeta

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 178 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com