Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

UCM
Šafarić: Mi Hrvati poznati smo po tome što volimo svoje, branimo svoje i to je domoljublje koje treba u svakom čovjeku, svakom Hrvatu živjeti

"OVO MALO DUŠE" - INTERVJU S HEROJEM DOMOVINSKOG RATA

 

Ovo malo duše

 

PRESS

 

 

 

Urednica radio emisije "Ovo malo duše" (HR2) Ana Tomašković ugostila je 31.10.2017. Ivicu Šafarića Ninju. Šafarić je pukovnik u miru, predsjednik Udruge ratnih veterana iz Domovinskog rata "Crne Mambe".

 

S ovim iznimnim samozatajnim čovjekom, herojem iz rata, govorili smo o svetosti mira, zahvalnosti i dostojanstvu života u svakome danu, o značaju obitelji, o domoljublju, duhovnosti, o mnogobrojnim projektima njegove udruge koja pomaže ne samo veteranima nego i njihovim obiteljima, o obilježavanju različitih obljetnica iz Domovinskog rata, o tomu da sa poštenjem, radom i dobrotom volimo svoju zemlju i stvaramo uvijete za budućnost naše djece koja danas radi vlastite egzistencije odlaze u inozemstvo,  kazala je Ana Tomašković.

...

Osjećam se zahvalno i privilegirano predstaviti heroja Domovinskog rata i heroja u miru, posvećenog obitelji, domoljublju i življenju duhovnih vrednota,  naglasila je.

 

Ivica Šafarić prošao je sva ratišta, bio je pripadnik 1. pješačke bojne 2. gardijske brigade Gromovi, 5 je puta bio ranjen, ostao bez jednog oka i sa implatatom u ramenu, ali svih je ovih godina samozatajan i predan svojoj obitelji i duhovnim življenjem sa vizijom bolje, humanije i u svakom smislu uspješnije Domovine, u kojoj će mladi imati uvijete za napredak i osobni rast, ne tražeći egzistenciju, sigurnost i radost u inozemstvu.

 

Od mnogih ljudi bi se moglo učiti kako se voli domovina. Mnogi dragovoljci priključili su se 1991., 1992. ali i 1994. 1995. Znao sam često puta slušati od svojih mlađih prijatelja kako žale što te 1991. nisu mogli učestvovati. Ja im govorim da ne moraju za ničim žaliti jer rat je prljava stvar, ali i iznimna čast dok braniš svoje. Poznato je da Hrvati nisu nikada nikoga napadali, od stoljeća 7. samo su branili svoje. Mi Hrvati poznati smo po tome što volimo svoje, branimo svoje i to je domoljublje koje treba u svakom čovjeku, svakom Hrvatu živjeti,  kazao je Šafarić u radio emisiji.

 

Cijelu emisiju možete poslušati ovdje:


PopUp MP3 Player (New Window)

 

Ana Tomašković

 

PRESS - UCM

 

 Foto: 1. Fb Ivica Šafarić

 

Priredio: DPCM

Izvor: radio.hrt.hr

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

UCM

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 292 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com