Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

PRESS

SPORT
odnosu HNS-a i Središnjeg državnog ureda za sport

Kostelić: Podržavam zdravu konkurenciju u HNS-u

 

Janica

 

PRESS: Sport

 

 

VIJESTI

 

Nakon Olimpijskih igara u Riju i osvajanja svjetskog vaterpolskog zlata nije nedostajalo kritika na iznose nagrada za osvajače odličja. Prošlog je tjedna stigla i službena potvrda odluke kojom se iznosi nagrada vrhunskim sportašima za osvojene medalje povećavaju za čak 100 posto. 

 

Inicijativa je došla tijekom Svjetskog prvenstva u vaterpolu. Mislim da je to jako pozitivna stvar, nadam se da će sportaši dobro reagirati. Povećanje i više nego obilato u stopostotnom iznosu. To bi sve zajedno trebalo biti u primjeni od 1.1.2018., rekla je u intervjuu Mirni Zidarić državna tajnica za sport Janica Kostelić.

... 

Odnosni se to i na olimpijce i na paraolimpijce, ali i na sportaše iz neolimpijskih sportova.

Mislim da to nisu toliko velika sredstva u okviru cijelog proračuna koja bi znatno naštetila nekom drugom, a mislim da su veliki motiv za ljude koji žele sudjelovati u sportu. Razgovarala sam neformalno s nekoliko sportaša i naravno  da je motivirajuće, istaknula je Kostelić.

U kojoj je fazi prijedlog novog Zakona o sportu?

Radna skupina razgovara o raznoraznim rješenjima i za sada ide sve po planu tako da bi krajem godine trebao biti upućen u proceduru i nadam se kroz par mjeseci nakon što bude u proceduri da ćemo se svi složiti oko tih rješenja koji će Središnji državni ured za sport i Vlada RH predložiti Saboru, objasnila je državna tajnica.

 

Javnost je uvijek posebno osjetljiva na nogomet. Sada je u fokusu dvoboj s Grčkom, međutim kada to prođe u HNS-u se najavljuju promjene. Kakav je odnos HNS-a i Središnjeg državnog ureda za sport?

Za sada mislim da nemamo problema što se tiče odnosa, imamo korektnu suradnju, a što se tiče novih izbora unutar HNS-a smatram da je uvijek kada dođe vrijeme izbora zdrava konkurencija dobra, a mislim da mi sportaši vrlo dobro znamo koliko jedni druge možemo motivirati ako smo kvalitetni, smatra Kostelić.

Prokomentirala je i inicijativu američke skijašice Lindsay Vonn koja se želi natjecati s muškarcima: Možda želi potaknuti druge cure da se više aktiviraju... Moje osobno mišljenje je da je to nepotrebno jer neki smo rođeni kao žene, neki kao muškarci. Mi se možemo uspoređivati na treningu, ali međusobno ne vidim smisao.

Tijekom odrastanja odmjeravala je snage s bratom: Žene s obzirom na predispozicije uvijek teško mogu dostići neki nivo i zato je dobro imati zeca koji trči ispred i kojeg pokušavamo sustići.

U kojoj je sada skijaškoj fazi Ivica? Trenutno je u Austriji, radi s našim mlađim skijašima, a za daljnje planove njega morate pitati, zaključila je.

 

 

PRESS - UCM

 

Foto: 1. Izvor

 

Priredio: DPCM

Izvor: HRT 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Sport

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 394 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com