Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

PRESS

SPORT
Najbolja psihofizička rehabilitacija za osobe s invaliditetom

U Poreču od 6. do 11. studenog: Europsko prvenstvo paraolimpijaca u sjedećoj odbojci

 

Sjedeća odbojka

 

PRESS: Sport

 

 

SJEDEĆA ODBOJKA

 

Od 6. do 11. studenog u Poreču se u organizaciji Hrvatskog paraolimpijskog odbora i Hrvatskog saveza održava Europsko prvenstvo paraolimpijaca u sjedećoj odbojci. 

 

Natjecat će se 14 muških i devet ženskih reprezentacija, a ovo je dosad najveći događaj kojemu je domaćin Hrvatski paraolimpijski odbor. Pripreme su počele, a hrvatska ženska reprezentacija dijeli dvoranu s jednima od najboljih na svijetu, reprezentacijom sjedećih odbojkaša Bosne i Hercegovine.

...

Sjedeća odbojka u BiH je razvijena, ima 30 klubova, 3 lige, evo mi smo ovdje u Hrvatskoj na prvenstvu Europe, želja nam je da budemo u finalu i da pobijedimo što bi nam bila deseta europska titula, kaže Mirza Hrustemović, selektor BiH reprezentacije. Dosad su osvojili tri svjetska i dva paraolimpijska zlata. Jezgru reprezentacije čine predratni sportaši, a ratni stradalnici. Ovo je najbolji vid psihofizičke rehabilitacije za sve osobe s invaliditetom i mislim da smo se u ovom sportu mnogo brže oporavili od onih koji se ne bave sportom, objasnio je Sabahudin Delalić, kapetan BiH reprezentacije

U Hrvatskoj je desetak klubova sjedeće odbojke. I mi imamo dobru reprezentaciju. Iz godine u godinu napredujemo. Cilj nam je ove godine ući u borbu za medalju i to bi bio jedan od najvećih uspjeha naše sjedeće odbojke u muškoj konkurenciji, najavio je Damir Banić, dopredsjednik Hrvatskog saveza sjedeće odbojke. Sjedeći odbojkaši su, kažu, amateri s obvezama profesionalaca. Većina ih za pripreme i natjecanja mora dobiti slobodne dane na poslu.

 

 

PRESS - UCM

 

Foto: 1. Izvor

 

Priredio: DPCM

Izvor: HRT 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

Sport

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 310 gostiju i nema članova online

A- A A+
Korona virus je:
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

JSN Epic is designed by JoomlaShine.com