Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

"Njihov zahtjev ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige"
HVS: Zahtjev srpskih klubova nije ostvariv
 
Vaterpolo
 

PRESS:  Sport

 

 

VATERPOLO

 

 

Hrvatski vaterpolski savez (HVS) izrazio je žaljenje nakon što su Vaterpolski savez Srbije (VSS) i srpski klubovi poručili kako iz sigurnosnih razloga ne žele igrati u Splitu i okolici od 200 km do kraja sezone.

 

Iz HVS-a su dodali kako njihov zahtjev nije ostvariv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz regionalne lige.

...

Slijedom sastanka čelništva Vaterpolskog saveza Srbije održanog 13. veljače 2019. sa vodećim ljudima srpskih klubova koji se natječu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi (TVL), Hrvatski vaterpolski savez izražava iskreno žaljenje donešenom odlukom svojih sportskih kolega iz Beograda. 

Zahtjev i zaključak Vaterpolskog saveza Srbije i tamošnjih klubova nažalost u praksi nije provediv što jedino ukazuje na prekid suradnje i njihovo istupanje iz zajedničke vaterpolske lige. Duboko vjerujemo da se rješavanju situacije moglo drugačije pristupiti, posebice nakon službenog uručenog dopisa Policijske uprave Splitsko-dalmatinske kojim se jamči sigurnost svim budućim sudionicima vaterpolskih nadmetanja, a koje je upućeno Povjerenstvu za natjecanje. 

"Hrvatskom vaterpolskom savezu, a uvjeren sam i hrvatskim klubovima potpuno je neprihvatljiva predložena solucija da se sve utakmice naših čak 7 klubova (Jadran, Mornar BS, POŠK, Jug CO, Solaris, Zadar 1952 i Galeb MR) igraju u gostima."

- sadržaj se nastavlja -

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

"Izražavajući još jednom žaljenje i apsolutnu osudu incidenta koji se dogodio u Splitu, moram naglasiti i da je potpuno nemoguće ostvariti zahtjev VS Srbije. Kada bih karikirao, da bi udovoljili njihovim zahtjevima morali bi sagraditi olimpijski bazen u Gospiću koji je prvi veći grad udaljen više od 200 kilometara od Splita. Stoga se odluka VS Srbije o neigranju u Dalmaciji može iščitati nažalost jedino kao njihovo odustajanje od RVL. 

Smatram da nije u duhu partnerskih i sportskih odnosa donositi ovakve radikalne odluke bez ikakve prethodne konzultacije s ostalim savezima članicama RVL, a prije svega s HVS-om kao direktno uključenim. Vezano uz sve navedeno, ukoliko su klubovi iz Srbije spremni odigrati završnicu ovosezonske RVL kako je to propozicijama i predviđeno, mi u Hrvatskoj ćemo takav stav podržati. Ukoliko međutim Vaterpolski savez Srbije uistinu ustraje s namjerom da više ne žele igrati u Dalmaciji, očigledno je da liga u dosadašnjem format više neće egzistirati. 

Regionalna vaterpolska liga je podsjećam, stvorena na zajedničku inicijativu i u svjetlu zajedničkih interesa, te kako smo je formirali jednako tako je možemo i prekinuti. Hrvatski vaterpolski savez će u najkraćem roku poslati svoj stav Vaterpolskom savezu Srbije na koji ćemo čekati službeno očitovanje", stoji u priopćenju koji potpisuje dopredsjednik i izvršni direktor HVS-a Perica Bukić.  

 

 

Srpski klubovi donijeli drastičnu odluku zbog napada na vaterpoliste na Rivi

U Kući vaterpola u Beogradu danas je održan sastanak vodstva saveza i svih srpskih klubova koji sudjeluju u Regionalnoj A1 i A2 ligi, sa kojeg je članovima UO RVL i Povjereništvu za natjecanje upućen dopis, a nastavno na naapd na igrače Crvene Zvezde na splitskoj Rivi uoči utakmice s Mornar Brodospasom.

Jedinstven stav VSS i sedam klubova u regionalnom takmičenju je da do kraja sezone neće igrati utakmice u Splitu i mjestima koja se nalaze do 200 kilometara od ovog grada. Split ima tri kluba u Regionalnoj A1 ligi, Mornar, Jadran i POŠK, a na manje od 200 km od Splita nalaze se i Šibenik (Solaris), Makarska (Galeb) i Zadar (Zadar 1952).

Dopis VSS-a:

„Poštovani sportski prijatelji
Svi smo svjesni događaja koji su se odigrali u Splitu 9.2.2019. pred odigravanje utakmice 12. kola VK Mornar – VK Crvena Zvezda gde su napadnuti sportaši VK Crvena zvezda hladnim oružjem, od strane grupe huligana. Nažalost, taj napad huligana bio je motiviran etničkom mržnjom, što u svakom slučaju predstavlja najteži mogući vid nasilja. Samo pukom srećom po sve nas, taj napad se nije završio tragičnim ishodom. Ono što nas ohrabruje su izjave osude svih relevantnih faktora u Hrvatskoj, kako političkih tako i sportskih, kao i brza reakcija hrvatske policije. Iskreno vjerujemo da se neće samo na tome završiti već da će počinioci ovog zlodjela biti najstrože kažnjeni.
Inicirano gore navedenim rukovodstvo Vaterpolo saveza Srbije je održalo sastanak sa predstavnicima srpskih klubova, sudionika RVL kako bi analizirali novonastalu situaciju i preduzeli određene korake. Kao zaključak tog sastanka donesen je jedinstven stav svih srpskih klubova, sudionika RVL da do kraja tekuće sezone ne sudjeluju na sportskim borilištima u gradu Splitu kao i sportskim borilištima koji se nalaze na udaljenosti ne manjoj od 200 km od Splita iz sigurnosnih razloga. Za VK Crvena Zvezda je u ovom trenutku neprihvatljivo da gostuje u Splitu, što su jednoglasno podržali ostali klubovi iz Srbije, sudionici RVL, te vam ovim putem upućujemo molbu da nam izađete u susret i omogućite da se preostale utakmice planirane na spomenutom području izmjeste kako bi na taj način završili već započeto takmičenje.
Molimo vas da nam odgovorite do utorka 19. veljače.“.

PRESS - UCM

Foto: 1.  HINA / Daniel KASAP

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: DPCM/Hina/Slobodna Dalmacija/N1

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

hrenfrdeituk

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 277 gostiju i nema članova online

A- A A+
Podržavate li najavljeno uvođenje eura u RH?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com