Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

SPORT

Prvi plasman Ćorića u polufinale u Šangaju, a drugi na turnirima Masters 1000 serije u karijeri
Ćorić u polufinalu Šangaja s Federerom
 
Ćorić
 

PRESS:  Sport

 

 

TENIS

 

 

Hrvatski tenisač Borna Ćorić izborio je mjesto u polufinalu ATP turnira Masters 1000 serije u Šangaju, gdje je u četvrtfinalnom dvoboju odigranom u petak svladao 30-godišnjeg Australca Matthewa Ebdena sa 7:5 i 6:4 nakon 93 minute igre. 


Za našeg 21-godišnjeg Davis Cup reprezentativca to je prvi plasman u polufinale u Šangaju, a drugi na turnirima Masters 1000 serije u karijeri.

...

Prvi put se među četiri najbolja na turnirima ove razine probio također ove godine, na prvom Mastersu u sezoni u američkom Indian Wellsu, gdje ga je u uzbudljiva tri seta pobijedio Švicarac Roger Federer, koji će mu biti suparnik i u polufinalu Šangaja nakon što je u dva seta nadigrao Japanca Keija Nishikorija 6:4, 7:6. 

Zahvaljujući pobjedi nad Ebdenom i plasmanu u polufinale šangajskog Mastersa, Borna Ćorić ima zajamčen ulaz među 15 najboljih tenisača svijeta.  Ostane li na plasmanu u polufinale u ponedjeljak će biti na 14. mjestu pojedinačne ATP ljestvice, a u slučaju plasmana u finale ili osvajanja naslova došao bi do 13. mjesta.

U dvoboj protiv Ebdena 21-godišnji Zagrepčanin je ušao gubitkom prva dva gema, ali je izgubljeni servis u drugom gemu nadoknadio već u sljedećem. Breakom za 6:5 osigurao je servis za osvajanje prvog seta, što je i uspio materijalizirati iskorištavanjem druge set-lopte.

- sadržaj se nastavlja -

 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

S dva oduzeta servisa na početku drugog seta Ćorić je poveo sa 4:1,  Ebden je u šestom gemu uspio vratiti jedan break zaostatka, a kad je Ćorić kod 5:4 servirao za pobjedu, Australac je došao do 15:30. No Hrvat je nanizao tri poena i u svom petom četvrtfinalu na turnirima Masters serije izborio drugo polufinale.

Ćorić je u pobjedi imao 66 posto pogođenih prvih servisa, zabio je osam aseva i ostao je bez ijedne dvostruke pogreške. Neobičnost u Ćorićevoj statistici je bolja realizacija drugog (14/20, 70 posto), nego prvog servisa (25/39, 64 posto), što mu je, uz odličnu igru na reternu, i donijelo pobjedu protiv vrlo dobrog Australca.


ATP Šangaj - četvrtfinale:

BORNA ĆORIĆ (HRV/13) - Matthew Ebden (Aus) 7-5, 6-4
Alexander Zverev (Njem/4) - Kyle Edmund (VB/11) 6-4, 6-4
Novak Đoković (Srb/2) - Kevin Anderson (JAR/7) 7-6 (1), 6-3

 

 

PRESS - UCM

Foto: 1. Hrvoje Jelavić/PIXSELL

 

 

 

Priredio: Mario Mehaković

Izvor: HRT/Hina

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija.

 

 

 

Sport

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 247 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Pomoć braniteljima i njihovim obiteljima

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com