Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Veteranski centar u Sinju vrijedan 56 milijuna kuna
DOBAR POSAO TOME MEDVEDA!
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved posjetio je Veteranski centar u Sinju povodom završetka građevinskih radova, a u obilasku centra bili su i savjetnik predsjednika Vlade Damir Krstičević, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban i gradonačelnik Grada Sinja Miro Bulj, kao i predstavnici udruga iz Domovinskog rata, obitelji poginulih hrvatskih branitelja te hrvatski ratni vojni invalidi.

 

Impresivno zdanje namijenjeno veteranima i njihovim obiteljima

Nakon šibenskog, Veteranski centar u Sinju drugi je izgrađeni u Hrvatskoj, a ukupna vrijednost izgradnje iznosi 56,3 milijuna kuna, od čega je 85 posto iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Ima 130 ležaja, a brojne sadržaje i usluge moći će koristiti više od 2500 korisnika godišnje. U tijeku je opremanje centra koje će biti dovršeno u rujnu, a u međuvremenu će se provesti natječaj za zapošljavanje 31 djelatnika centra, nakon čega će i Veteranski centar Sinj biti spreman za prijem prvih korisnika.

Ministar je pozvao okupljene hrvatske branitelje i ratne vojne invalide iz Cetinske krajine da razgledaju Veteranski centra kako bi sugerirali ako se bilo što još treba prilagoditi njihovim potrebama i nesmetanom kretanju.

“Prvi ovakav objekt stavili smo već u funkciju u Šibeniku i njegovi korisnici u proteklih mjesec dana su iznimno zadovoljni. Nakon ovog centra slijedi do kraja godine završiti veteranske centre u Daruvaru i u Petrinji, što je snažna poruka i našeg članstva u Europskoj uniji jer su ovo prvi objekti gdje izravno sredstva iz fondova EU-a idu za potrebe hrvatskih branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata”, rekao je ministar Medved.

Uz hrvatske branitelje i ratne vojne invalide, korisnici mogu biti i članovi njihovih obitelji, zatim obitelji poginuloga i nestaloga hrvatskog branitelja, civilne žrtve Domovinskog rata, osobe stradale u mirovnim misijama te stradali pirotehničari i članovi njihovih obitelji.

Ministar Medved ujedno je najavio zakon kojim će regulirati ustanove za trajni boravak hrvatskih branitelja.

 

U planu izgradnja ustanova za trajni boravak branitelja

“Do kraja godine predložit ćemo Saboru zakon kojim ćemo regulirati formiranje tih ustanova, a paralelno s time već smo počeli niz razgovora i konzultacija gdje bismo te ustanove uspostavili. To je koncept sustavnog i institucionalnog odnosa prema braniteljima i stradalima u Domovinskom ratu”, zaključio je Medved.

Gradonačelnik Sinja Miro Bulj istaknuo je iznimno dobru suradnju s Ministarstvom hrvatskih branitelja u realizaciji ovog projetka, koji je od velike koristi za Grad Sinj i Cetinsku krajinu.

U sklopu svakog veteranskog centra postojat će spomen-soba poginulim hrvatskim braniteljima i memorabilija iz Domovinskog rata te će se u centrima na poseban i dostojanstven način obilježavati sve važne obljetnice i datumi iz Domovinskog rata. Uoči obilaska Veteranskog centra ministar Medved položio je vijenac kod spomen-obilježja poginulim hrvatskim braniteljima Cetinske krajine i obišao prostorije budućeg multimedijalnog centra Domovinskog rata koji uređuje HVIDR-a Grada Sinja.

 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 458 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com