Open menu
Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 
PRESS

Piše: Snježana Vučković

Predsjednik Milanović je u Udbini pratio zajedničku vježbu pripadnika specijalnih snaga hrvatske i američke vojske
Hrvatska i američka vojska u središtu ‘Marko Babić’
 
 

 

Piše: Snježana Vučković

 

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik Oružanih snaga Republike Hrvatske Zoran Milanović posjetio je u petak Središte za razvoj vođa “Marko Babić” u vojarni “Josip Jović” u Udbini.

 

Hrvatski i američki vojnici razmjenjuju znanja

Predsjednik Milanović je u Udbini pratio zajedničku vježbu pripadnika specijalnih snaga hrvatske i američke vojske kojoj je cilj razmjena iskustava i znanja. U vježbi su sudjelovali pripadnici Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, ATJ Lučko te pripadnici američke Grupe specijalnih snaga i Eskadrile za specijalne operacije. Isto tako, pratio je dio obuke kadeta 18. naraštaja vojno studijskih programa koji u Udbini imaju završnu obuku. Završna obuka im traje dva tjedna, a u njoj sudjeluje 76 kadeta i kadetkinja smjera Vojno vođenje i upravljanje te Vojno inženjerstvo.

Uz predsjednika Milanovića, u Središtu za razvoj vođa “Marko Babić” zajedničku vježbu i obuku pratili su načelnik GS OSRH admiral Robert Hranj, zapovjednik HKoV general pukovnik Boris Šerić, zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Blaž Beretin, zapovjednik ZOD HKoV brigadni general Željko Ljubas, zapovjednik ZSS-a brigadir Ivan Miloš, zapovjednik SzRV-a pukovnik Ivan Vukelić, prvi dočasnik OSRH časnički namjesnik Dražen Klanjec, pobočnik Predsjednika Republike brigadir Vlado Čulina i savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić.

 

Ovdje se stvaraju ratne vođe

Središte za razvoj vođa “Marko Babić” vodeće je središte za obuku u Hrvatskoj vojsci s primarnim fokusom na primjenu taktika malih postrojbi. Zadaća je Središta za razvoj vođa na temeljima iskustava iz Domovinskog rata i razvijenih standarda, a uvažavajući nove izazove i potrebe, kroz provedbu obuke razvijati visoko motivirane, obučene i kompetentne vođe. Koncept razvoja vođe se provodi kroz primjenu tri domene – borbene vještine, vođenje i psihofizička izdržljivost. Do danas je obuku u Središtu završilo 269 polaznika. Trenutno se na obuci nalazi 50 pripadnika OSRH.

 
 

 

 Drugi upravo čitaju...
 

 

 

 

 

Photo: 1. scrshot Dnevno.hr

 

komentar2

 

Autor: Snježana Vučković

 

Ovaj materijal sufinanciran je sredstvima Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija. 

 

 

 

 

Vezani naslovi

Snježana Vučković

Harley-Davidson Zagreb

TOP AUDIO

Trenutno posjetitelja

Imamo 342 gostiju i nema članova online

A- A A+
Srbija će ove godine morati priznati Kosovo?
  • Votes: (0%)
  • Votes: (0%)
Total Votes:
First Vote:
Last Vote:

Nove objave

Open menu
JSN Epic is designed by JoomlaShine.com